Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '07

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Gece hayatı

Gece hayatı
 

Çok sık çıkarım geceleri dışarı ve belli tarzda yerlere giderim eğlenmeye ve birkaç duble içmeye. Bu ayrı bir yaşam biçimidir gece dışarı çıkanlar bilir. Genellikle gece dışarı çıkanlarda gündüzleri dolaşmayı sevmezler. Bende gececilerdenim.

Cuma gecesi her hafta olduğu gibi dışarı çıktım fakat her zamankinden biraz daha erken. Bir arkadaşımla 21:00 gibi Taksimde buluştuk. Aklıma yıllardır gitmediğim 45’lik geldi. Hem biraz rock dinleriz hem de birkaç bira içeriz diye düşündük.

Plan hızlı ilerledi ve kendimizi 45’liğin kapısında bulduk içeri girdik. İlk önce eskisinden pek bir farkı olmadığını sandım ilk on dakikaya kadar. Arka bölmelerde boş bir masa bulduk oturduk biralarımız geldi ve müzik kulaklarıma dolmaya başladı. Bizim ünlü rock bar 45’lik con con mekanı olmuş. İçeride yeni yetme tabir edilen con conlar ve tarz müzikler. Neredeyse bizim Dj Tiesto çalacak beklide biz çıktıktan sonra çalmıştır. İçerideki personelden öğrendik Dj’de patronmuş zaten.

Yani bizim yılların rock bar’ı 45’lik de yenik düşmüş con conlara. Yavaş yavaş bu hızla rock müzik dinleyecek yerler bulamayacağız sanırım.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Babylon’a gittik Datarock adlı grubu dinlemeye. Babylon çizgisinin dışına fazla çıkmadı yıllardır. Tabi ki con con’u bol mekan ama kalitenin düşmesine de izin vermiyor.

Gece hikayeleri bitmez oradan oraya sürükler geceler insanı. Bir kere tadına varan bir daha vazgeçemez gecenin rahatlığından. Gündüze karşı hep galibiyeti vardır gecenin.

Bazı sıkıntıları da vardır ama genelde bu sıkıntılar erkekler içindir. En can sıkıcı olanları dam ve giriş ücretidir. Erkeklerin erkek erkeğe ya da yalnız eğlenme gibi alternatiflerini mekanlar çok aza indirger. Giriş ücreti benim için en can sıkıcısıdır çünkü ben bir mekana gidiyorsam zaten para harcamaya gidiyorum neden böyle para harcamaz gibi şüpheci bir tavırla bilete bağlıyorsunuz beni.

Bazı yerlerde de bilete bir yerli içecek ücretsiz. Ama ayran yok. Neden? Ayran yerli içecek değil mi? Madem beni bilete bağlıyorsun, bir yerli içecek ücretsiz diyorsun, o zaman ver ayranımı kardeşim. Git bar’a ayran istiyorum de 3 dakika bekle iki tane siyah takım elbiseli iri kıyım arkadaş seni dışarıya davet etsin. E ne oldu bizim ücretsiz yerli içecek diye hala ısrar ederseniz ne cevap alırsınız bilemem.

Gece hayatı için iki kural getirilmeli. Kimse bir mekana damlı girmek zorunda kalmamalı ve kesinlikle giriş ücreti alınmamalı.

Bugün cumartesi saat henüz erken 23:00 – 24:00 arası yine dışarı çıkacağım ama yine ayran içemeyeceğime eminim.

 
Toplam blog
: 99
: 2370
Kayıt tarihi
: 25.03.07
 
 

1977 yılında İstanbul'da doğdu, zamanının getirdiği bir çok avantajı değerlendirdi. Sokakta oynad..