Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '10

 
Kategori
Sinema
 

Gece vurgunu

Gece vurgunu
 

Film: Nightcrawler

Tür: Dram

Puan: 10 üzerinden 8

Filmin konusu son derece durağan ve sıradan bir konuyu almasıyla ve ilk başlarda oldukça durağan ilerlemesiyle bir hayli canınızı sıkıyor. Ancak siz de izlemeden önce İMDB puanına bakanlardansanız “Bi numarası olmalı” diyorsunuz. Zira film oldukça yüksek puanlı…

İşsiz güçsüz bir adamın önceleri geçimi için hırsızlık yaptığına şahit oluyorsunuz. Sonraları ise bir işe girmek için çabaladığını görüyorsunuz. Bu müthiş hırslı adam hırsızlıktan başlayarak tesadüf eseri de olsa bağımsız haber görüntüleri alıp kanallara satan bir adama dönüşüyor.

Çok emek gerektirmeyen ve sadece olmuş bir olayı kameraya çekmekten ibaret olan bu işi çok ciddiye alan adamımız bu mesleğin en ince ayrıntılarına kadar her şeyini kısa sürede öğrenip işi büyütüyor.

Buradan sonra ise işler çığrından çıkıyor ve medya işine kendini çok kaptıran tüm haberciler gibi olayı görüntülemektense kendi olayını yaratmanın peşine düşüyor.

Hırslı bir adamın neler yapabileceğini göstermesi açısından son derece etkileyici olan bu filmi izlemenizi öneririm. Hırsın olumlu olduğu kadar yıkıcı bir çok yönünün olduğunu da gösteren bu filmde “Medyada şerefsiz olmayan adam bulmak zordur” veya “Medyada yükselmek için biraz şerefsiz olmak gerekiyor” önermelerini de bulmanız mümkün.

Güzel, eğlenceli, dramatik, inceden aksiyon barındıran bu filmin bazı teknik sıkıntıları da yok değil. Örneğin polis sorgusuna çekilen adamımız sorgu derinleşmeden hemen yırtıveriyor. Bu pek mümkün değil normalde. Böyle detaylara takılmazsanız film oldukça iyi… Afişi resmen “beni izleme” diyen bu film güzel ve etkileyici bir iki saat için iyi bir tercih olabilir. İyi seyirler.

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..