Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '16

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın (17 - 23 Ekim 2016) en çok izlenen dizileri!

Geçen Haftanın (17 - 23 Ekim 2016) en çok izlenen dizileri!
 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 17 - 23 Ekim 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Tüm diziler arasındaki yarış bütün hızıyla devam ediyor. Kanallar Pazartesiden Pazara haftanın 7 günü dizilerini izleyicinin beğenisini sunuyorlar. İşte Pazartesiden-Pazara gösterimdeki diziler: İçerde, Babam ve Ailesi, Kırgın Çiçekler, Paramparça, Hangimiz Sevmedik, Rüzgarın Kalbi, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Familya, Hayat Şarkısı, Gülümse Yeter, No:309, Kara Sevda, Poyraz Karayel, Aşk Laftan Anlamaz, Adını Sen Koy, Bodrum Masalı, Yüksek Sosyete, Kördüğüm, Cesur Yürek, Yeter, Asla Vazgeçmem, Arka Sokaklar, Kiralık Aşk, Bana Sevmeyi Anlat, Kertenkele Yeniden Doğuş, Seksenler, Rüzgarın Kalbi, Tatlı İntikam, İlişki Durumu Karışık, Seviyor Sevmiyor, O Hayat Benim, Arkadaşlar İyidir ve Hayat Sevince Güzel devam eden diziler. Önümüzdeki hafta (26 Ekim Çarşamba akşamı) Diriliş Ertuğrul yeni sezon bölümü ile başlayacak. Fox Tv'e geçen Bağdat Fatihi 4.Murad gibi diziler de yarışa dahil olacaktır. Atv'nin Yeter dizisi bu hafta final yaparak ekranlara veda etti.

Haftanın dizilerinde Total'de ilk onun 1.sırasında, Oktay Kaynarca'nın Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, 8,94 puan ile ilk sırada yer aldı. Total'ın 10.sırasında da Star Tv'nin Yüksek Sosyete 4,78 puanla yer almıştır.

AB'nin ilk sırasında da, Show Tv'nin süper dizisi İçerde 5.haftasında AB'de aldığı 8,98 gibi yüksek bir reyting puanı ile zirvedeki yerini koruyor. AB'nin 10.sırasında ise, Star Tv'nin Yüksek Sosyete, 4,76 puan ile yer alıyor.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv'lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 43.Bölüm (Atv)...8,94 - 23,40

2.Arka Sokaklar 413.Bölüm (Kanal D)...........................8,00 - 21,17

3.No:309 18.Bölüm (Fox Tv).........................................7,30 - 19,64

4.İçerde 5.Bölüm (Show Tv)..........................................7,13 - 18,62

5.Kırgın Çiçekler 55.Bölüm (Atv)..................................6,73 - 16,83

6.Kiralık Aşk 57.Bölüm (Star Tv)..................................6,07 - 18,60

7.Kara Sevda 40.Bölüm (Star Tv).................................5,57 - 14,89

8.Hayat Bazen Tatlıdır 2.Bölüm (Star Tv)...................5,15 - 12,99

9.O Hayat Benim 106.Bölüm (Fox Tv).........................5,02 - 13,37

10.Yüksek Sosyete 17.Bölüm (Star Tv).........................4,78 - 12,95

 

AB’de ilk 10 :

1.İçerde 5.Bölüm (Show Tv)...........................................8,98 - 22,89

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 43.Bölüm (Atv)...8,25 - 21,18

3.No:309 18.Bölüm (Fox Tv)..........................................6,83 - 1783

4.Kiralık Aşk 57.Bölüm (Star Tv)...................................6,82 - 19,60

5.Kara Sevda 40.Bölüm (Star Tv)..................................6,33 - 16,48

6.Hayat Şarkısı 26.Bölüm (Kanal D).............................5,48 - 14,75

7.Poyraz Karayel 64.Bölüm (Kanal D)...........................5,22 - 13,36

8.Hayat Bazen Tatlıdır 2.Bölüm (Star Tv)....................4,82 - 12,79

9.Babam ve Ailesi 5.Bölüm (Kanal D)...........................4,80 - 12,30

10.Yüksek Sosyete 16.Bölüm (Star Tv).........................4,76 - 13,38

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.İÇERDE : Show Tv'nin polisiye fenomen dizisi İçerde Pazartesi gecesinin reyting kralı... 5.bölümünde de AB Grubunda aldığı 8,98 puanla haftanın dizileri arasında zirvesinde yer alıyor. Çağatay Ulusoy ile Aras Bulut İynemli bu dizide birbirini arayan iki kardeşi canlandırıyorlar. Biri İçerde polis ama, mafya Celal'e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarda, köfteci Celal'in sağ kolu ama gizli polis.

c3fb99e374f504ff6a3f16d8be083647_k

İçerde'nin 5. bölümünde; Melek’in, Sarp ile ilgili şüpheleri vardır. Bu durumu netleştirmek zorunda olduğunu hisseder. Eğer Yusuf'a bilgiyi götüren Sarp ise bunu Celal ile paylaşmak zorundadır. Sarp, Necip’ten kardeşinin hayatta olduğunu öğrenince çok sevinir ama Necip evini yakarak izini kaybettirmiştir. Sarp, Celal’in özel misafiri Akın Işık ile büyük bir sevkiyat işi yapacağını öğrenir. Bu sefer kesin Celal’in işini bitireceğini ve kardeşine ulaşacağını düşünüyordur. Bu arada Füsun’un Lokantası'nda Barış diye bir çocuk işe başlar. Füsun’un anne şefkatiyle yaklaştığı Barış acaba kimdir? Celal için çember daralırken, oyun kuran Melek; Sarp’ın, Yusuf'un adamı olduğunu ortaya çıkarabilecek midir?

 

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz : Atv'nin iddialı dizisi, geçen sezonda olduğu gibi Salı geceleri iddiasını sürdürüyor. AB'de aldığı 8,94 reyting puanı ile 2.sırada yer alıyor.

7_d-43-bolum

Sırları ortaya çıktığından beri gölgesinde ölümle gezen Alparslan, başına gelecekleri bildiği halde kaçmamıştır. Hızır Çakırbeyli, Alparslan'ın dayısının istihbaratın başı olduğunu öğrenmesiyle yıkılır. O'na söylenen yalanları hazmetmesi ise mümkün değildir. Düşmanlıkları kuvvetlendiren olay tüm aileyi derinden sarsar. Hayriye Ana'nın kaybettiklerinin ardından ayakta duracak gücü kalmamıştır. Meryem her şeye rağmen aileyi bir arada tutmak için elinden geleni yapacaktır. Artık Handan ve Ceylan'ın Çakırbeyli ailesiyle görülecek bir hesabı daha vardır. Hızır için hayat her geçen gün zorlaşacaktır.

3.ARKA SOKAKLAR : Kanal D'nin beğenilen dizisi Arka Sokaklar geçen hafta olduğu gibi bu hafta da 413.Bölümünde, Total grubunda aldığı 8,00 reyting puanı ile 3.sırada yer alıyor.

arka-sokaklar-413-bolum

Arka Sokaklar 413. Bölümde; ekip, Ali’yi Albay’ın elinden nasıl kurtaracaklarının planını kurmaya çalışıyor! Albay Yüksel ve askerleri Rızaların evin kapısındadır. Kerim’i öldü sanmakta olan Yüksel, Rıza babaya evlat acısının ne olduğunu göstermeye yeminlidir. Aylin, bilgisayarının başında Albay’ın, Rızaların evine girdiğini görür. Bir hışım toplantı odasına geçip Rıza, Arif ve Faruk’a haber verir. Rızalar, hemen emniyetten çıkış yaparlar. Albay’ın son kalesi Mevlüt ve adamları tarafından yolları kesilir ve sıkı bir çatışma başlar. Bu sırada da Mesut, Hüsnü, Selin, Ali, Aylin, Hakan ve diğerleri Rıza Babanın evinin önünde yerlerini alır. Ali, Albay tarafından rehin alınır. Mesut yanına ufak bir ekip alıp Rızaları kurtarmaya desteğe gider. Hüsnü, Ali’yi Albay’ın elinden kurtaracaklarının planını kurmaya çalışır. Rıza’ya bir süre Ali’nin rehin alındığı söylenemez. Albay’ın Ali’yi sağ bırakmak gibi bir düşüncesi yoktur.

4.NO:309 : Fox Tv'nin romantik komedi türündeki dizisi No:309 ilk beşteki diziler arasında yer almaya devam ediyor. 18.bölümünde Total'de aldığı 7,30 reyting puanı ile 4.sırada yer alıyor.

767f8eeda90ec1f6010775fd4a3c86f7_640x320

Onur, Lale’nin kendisini öpmesini Pelinsu’ya bir meydan okuma olduğunu düşünerek ona tavır alır. Artık bir şeyler yapma sırası Lale’dedir. Onur’un gönlünü almak için harekete geçen Lale, Pelinsu’nun daha da hırslanmasına sebep olur.. Bu arada Erol’la arası bozulan Filiz Lale’lerin evinde kalmaya başlarken aldatıldığından şüphelenen Nilüfer Kurtuluş’un peşine düşer.

 

5.Kiralık Aşk : Başrollerini Elçin Sangu ve Barış Arduç'un oynadığı sevilen dizisi "Kiralık Aşk" 57.bölümü ile bu hafta AB'de aldığı 6,82 reyting puanı ile bu hafta, ilk beşin 5.sırada yer aldı.

kiralik-ask-57-bolum-fragmaninda-om

Ömer Defne’yi hiç beklemediği bir anda öptü. Peki bu ani yakınlaşmaya Defne’nin tepkisi ne olacak? Toplantılar, telefonlar, koşuşturmalar, Passionis yangın yeri…Her şey yoluna girecek derken, şirket karışıyor. Kral Ömer, ikinci şans adını verdiği tasarımında çok büyük bir problemle karşı karşıya. Görüşmeler, temaslar, yeni planlar Passionis’i bu dertten kurtarabilecek mi? Herkes tarafını seçiyor. Ömer’den yana olanlar ve şüphe duyanlar… Sinan çabaları ile yine Ömer’in yanında. Her şey onun iyiliği ve zarar görmemesi için. Peki ya Defne? Hangi tarafta? Baba yarısı Necmi, olayı duyar duymaz Ömer’e geliyor. Ömer’e sunduğu teklif gözleri yaşartacak cinsten. Pamir her zaman ki gibi sessiz ve çok planlı. Ömer’in yaşadığı krizi fırsata çevirmek için çabalıyor. Koray, Ömer’den yana şüpheli. Eğer Ömer bunu hissederse, Koray için yine zor zamanlar başlayabilir. Seda, Yasemin’in Sinan’ın eski eşi olduğunu öğreniyor. Seda’nın bu konuya tepkisi ne olacak? İso artık gerçeğe çok yakın… Gerçekle yüz yüze… Yine zorluk, yine imkansızlık…

 

Her iki kategorinin ilk on'da yer alan dizileri :

İçerde, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, No:309, Kara Sevda, Yüksek Sosyete, Kiralık Aşk ve Hayat Bazen Tatlıdır her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Star Tv 4 dizi. Atv ve Fox 2 dizi. Kanal D ve Show Tv birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Star Tv 4 dizi. Kanal D 3 dizi. Atv, Fox ve Show Tv bir dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total'de ve AB'de 4 dizi ile yer alan Star Tv olmuştur. Kanal D, AB'de 3 ve Total'de 1 dizi ile 2.sırada yer almıştır.

 

vatanim-sensin

Halit Ergenç'in Kanal D ekranlarında "Vatanım Sensin" dizisi ile ekranlara geliyor. Dizinin yayın günü belli oldu. 27 Ekim Perşembe 1.bölümü ile ekranlara gelecek. Dizinin fragmanları Kanal D ekranlarında dönüyor. Balkan Harbi ve İzmir’in işgal dönemiyle başlayan, kimin hain, kimin kahraman olduğunun ilk bakışta asla anlaşılamayacağı büyük bir savaşın içerisinde, parçalanan bir ailenin yeniden bir araya gelme hikayesini ekrana taşıyacak “Vatanım Sensin” büyülü, tutkulu ve unutulmaz bir aşkın, bir savaşın gölgesinde ayakta kalma mücadelesidir.

14359439_317646411924838_7036462246934872064_n

Bu sezon Fox Tv ekranlarında izleyeceğimiz, Kösem Bağdat Fatihi IV.Murad'ın 4.tanıtım fragmanı ekranlara geldi. Yeni Kösem rolünde Nurgül Yeşilçay oldu. Osmanlı’nın Demir yumruğu, Bağdat Fatihi IV. Murad’ın güzeller güzeli aşkı, prenses Farya rolünü ise Farah Zeynep Abdullah canlandırıyor. Anne ile Oğul Karşı Karşıya! ıv.Murad padişahı Metin Akdülger oynuyor.

 

ekran-alintisic-g-tan-9

Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün'ün yeni dizisi "Cesur ve Güzel"de çekimleri hızla devam ediyor. Ekim ayı sonunda ya da Kasım ayı başında yayına girecek dizinin senaryosunu Ece Yörenç yazıyor. Dizinin ilk tanıtım çekimi yayınlandı. At üstündeki güzel Sühan'ın atı önüne çıkan arabadan ürker. Cesur arabası ile onu takip eder ve attan alır indirir.

 

31586424-1-364x245

Ekim ayının ortasını geçtiğimiz şu günlerde dizi sektörü oldukça hareketli. Sürpriz dizi haberi bekliyoruz. Kerem Bursin dizisi "Bu Şehir Arkandan Gelecek" partneri Hazal Kaya olacak zannediliyordu. Zira Kerem'in sevgilisi Serenay Sarıkaya'dan Hazal Kaya'a yeşil ışık yakılmıştı. Bu defa ibre Özge Özpirinçci'ye döndü. Onay ona çıkmış.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..