Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '15

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Geçmiş olsun Elif Doğan Türkmen

Geçmiş olsun Elif Doğan Türkmen
 

Ben Ve Elif Hanım


Elif Doğan Türkmen'e yapılan saldırıyı kınıyorum  

Avukat Elif Doğan Türkmen Cumhuriyet Halk Partisinin birinci sıradan milletvekili adayı… Halkımızın “Bizim Elif” diye bağrına bastığı, Adana’da sevilen sayılan biz kadınların gururu olan çok kıymetli bir hanımefendi… Yıllarca siyasetle uğraşmış, ülkemizin aydınlanması için savaşmış, yüzü ve gönlü güzel değerli bir dost Elif Doğan Türkmen…

1962’de Adana’da doğan Avukat Elif Doğan Türkmen, ilk, orta ve lise eğitimini Adana'da tamamlayarak Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur.1986 yılından beri Adana'da avukat olarak meslek yaşamına devam etmektedir.Köklü bir sosyal demokrat geçmişe sahiptir. 1994-1999 yılları arasında CHP Belediye Meclis Üyeliği yapmıştır. "Geleceğin Lider Kadınları" projesi ile AB hibe programından ilk kez fon kazanılmasını sağlamıştır. Adana İŞKAD’ın da iki yıl başkanlığını yapmıştır. Milletvekili aday adaylığı sırasında bu görevinden istifa etmiştir. Ayrıca sivil toplum örgütlerindeki çalışmalarının sonucu olarak Adana'da ilk kez “Yılın Kadını” seçilme başarısını göstermiştir. Avukat Elif Doğan Türkmen, Torun Ahmet Türkmen ile evlidir. Halen Hukuk Fakültesi'nde eğitim gören Anıl Türkmen'in de annesidir.

Mecliste biz kadınları hakkıyla temsil edeceğine inandığımız “Kadına Şiddet” sorunuyla yakından ilgilenen “Bizim Elif” imiz de kadına şiddet eylemlerinden maalesef nasibini aldı.

Bu sabah saat 09.00’da (ÇUGİAD) Çukurova Genç İşadamları Derneği'nin düzenlediği sabah kahvaltısına katılmak üzere restorana gelmiş. Çukurova İlçesi Karslı Mahallesi'ndeki Park Zirve Restoran’ın girişinde otomobilden inip, merdivenlere doğru yöneldiği sırada kiralık bir otomobille gelen saldırgan tabancayla üç el ateş etmiş. Türkmen özel bir hastaneye kaldırılarak tedavisi yapılmıştır. Sağlık durumu iyi olup şu anda evinde dinlenmektedir.

Saldırı sonrası dizlerinin altından yaralanan CHP Adana 1'inci sıra Milletvekili Adayı Avukat Elif Doğan Türkmen açıklama yaparak: “Bu sabah saat 09.00'da seçim çalışmalarımız kapsamında ÇUGİAD'ın Park Zirve'de düzenlediği kahvaltıya gittiğim esnada, mekânın kapısında silahlı saldırıya uğradım. Olayın ardından yakalanan şahısla yıllardır hiçbir iş ilişkim olmamıştır. Çok uzun yıllar önce kendisi müvekkilimdi. Kendisi yasadışı olaylarda adı geçen; cezaevinde yatmış bir insan. Seçim sürecinde, başka güçler tarafından kullanılabilmeye; yönlendirilebilmeye müsait bir kişiliğe sahip. Bu olaya dair tek üzüntüm seçime günler kala bir gün de olsa çalışmalarımın aksamasıdır. Ancak halkımız bilsin ki, yarın itibariyle işimin başına daha güçlü bir şekilde döneceğim ve partim, ülkem için üzerime düşeni yapmaya devam edeceğim. Bu tür olaylar, bizi mücadelemizden alıkoyamaz.” dedi.

Sevgili Elif Doğan Türkmen’e geçmiş olsun diyorum. Bizim Elif’imiz tez zamanda sağlığına kavuşacak ve bizlerin sorunlarını mecliste en iyi şekilde dile getirecek.

Seni çok seviyorum Elif Doğan Türkmen! Sen her zaman bizim Elif’imizsin. Unutmasınlar ki “Kurşunlar çiçekleri solduramaz.”

HARİKA UFUK
ADANA
26 MAYIS 2015
SAAT: 18.45

 
Toplam blog
: 389
: 261
Kayıt tarihi
: 01.12.13
 
 

Adana'da doğdu. Öğrenim hayatına İstanbul'da Çengelköy İlkokulu'nda başladı. İstanbul Marmara Ünive..