Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '16

 
Kategori
Güncel
 

Geçmişte AB kapılarında koyun gibi beklediysek hata yaptık cumhurbaşkanının AB restini destekliyorum

Geçmişte AB kapılarında koyun gibi beklediysek hata yaptık cumhurbaşkanının AB restini destekliyorum
 

Hani ABD bazı ülkeleri özgürleştirmek, oralara demokrasi götürmek için Afganistan’a, Irak’a müdahale etti ya; Avrupa da bunu bize askeri yolla değil de Türkiye’nin AB’ye üyeliğini kullanarak yapmaya çalıştı.

Ben böyle görüyorum; bunun başka türlü izahı yok çünkü. Üyeliğe girmek için müracaat etmişiz, 53 yıldır bekliyoruz. Başka bazı ülkeler hiç beklemediler, onlar bizden daha mı demokratikti? Demek ki biz birliğe hiç alınmaması gereken bir ülkeydik.

Türkiye’nin demokrasi ve insan hakları bakımından AB’ye girmeyi hak etmediğini ben bir Türkiyeli olarak söylüyorum. Ama bunu en baştan söyler, müracaatımızı kabul etmezlerdi. Hem üyelik baskısını kullanarak özgürleştirme düşüncesi ne kadar doğru.

Sayın cumhurbaşkanının çıkışı bazı çevrelerce eleştiriliyor ama bu siyaset üstü bir konu; üstelik haklı, bundan önceki siyasiler ülkenin onuruyla oynanmasına seyirci kaldılar. Ancak tabii ki bu çıkışın ardındaki niyet hakkımızı aramak değil de gerçekten AB’ye girmemek, Avrupa’dan kopmak ise o başka.

Türkiye müracaat etmiş, alacaksan alırsın almayacaksan nedenlerini açıklayıp talebi geri çevirirsin; 53 yıl bekletmek de noluyor. Karşında senin koskoca bir devlet var. O ülkenin halkını belirsiz bir beklentiye de sokamazsın.

Başta da dediğimiz gibi, AB bizi birliğe hiç alınmaması gereken bir ülke olarak gördü ve işte demokrasi olarak belli bir seviyeye getirip alayım dedi.

Ayrıca bazı çevrelerin iddia ettikleri gibi AB’nin Türkiye üzerinde planları var, üyelik baskısıyla bunları gerçekleştirmeye çalışıyor da olabilir.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..