Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '15

 
Kategori
Deneme
 

Geleceği değiştirmek!

Geleceği değiştirmek!
 

resim:internet.


Sürprizler her yerde ! Gelip, onları alıp, kendine mal ettiğinde yaşam kökten değişip, büsbütün farklılaşıyor. Engelleyiciler, zihnin amansız oyunları ! Hem varlar hem yok ! Bunun sebebi, önem verirsen ordalar, umursamazsan sıfırlar.

Birçok kez hayaller kurmanın arzulananları elde etmekte önemli payı olduğu söylenmiştir. Bu doğru ! Şimdi bir sorun göze çarpıyor. Evet hayal kurmak, defalarca yüreğinde yaşatmak, gözlerinde istediklerini canlandırmak gerekiyor ancak motivasyon ve eyleme geçmek de bir o kadar önem taşıyor.

Motivasyonun yükselmesi ve korunması için, zihinde resmen mayın gibi saklı duran ve kimi zaman ayyuka çıkan engelleyici ve rahatsız edici düşüncelerin sıfırlanması, bunlardan kurtulmak elzem oluyor. Denendiğinde zor ve uzun zaman alıyor bu durum. Kalıplaşmış düşünceler, kökleşmiş inançlar, fikirler, etkisini gün be gün artırıyor. En küçük şeyler bile enerjinin düşmesini ve eylemsizliği getiriyor.

Düzen kavramı öne çıkıyor. Her yerde her şeyde düzen oluşturmak. Kendine yatırım yapmak. Kendini geliştirmek, dönüştürmek, bakış açılarını değiştirmek, hedeflere ulaşmakta yeni yol ve yöntemler ortaya koymak !

Yaşamın durdurulamaz akışında eylemi özgürce ortaya koymak için en iyi silahlar nelerdir ? Motivasyonun korunması, inançların netliği, azim, bir parça hırs. En önemlisi inanç Başarabileceğine yürekten inanmak. Zorluklarla savaşabileceğini her daim kendine hatırlatmak. Başarı ruhunu, o rüzgarı yakalamadan, yakalamış saymak. İnanmak, eyleme dökmek ve başarı !

Bir cümle var sevdiğim . " Her şey kolay olana kadar zordur " demiş bir düşünür. Evet kesin öyle ! Zor diye bir şey yok ! Onu yaratıyorsun. Zor değil, mümkün. Emin olmak mesele !

 

 

selin428@yahoo.com.tr

 
Toplam blog
: 155
: 175
Kayıt tarihi
: 02.03.12
 
 

İstanbul Kültür Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, İletişim Sanatları, Halkla İlişkiler bö..