Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Borsa Mühendisi Serdar Şimşek

http://blog.milliyet.com.tr/borsamuhendisi

15 Kasım '19

 
Kategori
Teknoloji
 

Geleceğin Oyun Teknolojileri

Değerli Okuyucularımız

Oyun çocuk yaştan beri hep istek duyduğumuz, ileriki yaşlarda bile vazgeçilmezimiz olan bir tutkumuz. Teknolojinin önem verdiği ilk 3 konudan birisi. Çünkü her kesime hitap etmesi, bağımlılık oluşturması, kolayca trendi yakalaması ve gelirleri ile geliştiricilerin ve yatırımcıların gözdesi.

Bu haftaki videomuzda da geleceğin oyun teknolojilerine değindik. Şu an yapılan pilot uygulamalar ile aslında gelecekte neler olabilir az çok hayal edebiliyoruz. Özellikle AI- Yapay Zeka, AR- Arttırılmış Gerçeklik ve VR- Sanal Gerçeklik ile oyunlar öylesine bir noktaya geldi ki, oyunun içinde yaşayarak oynuyorsunuz.

İlk videomuzda göreceğiniz VPS sistemi denilen bir drone teknolojisi ile oyun alanında da neler yapılabileceğini hayal ediniz. Size göre hareket eden droneler, hazır bir hizmetçi gibi adeta ne komut vereceğinizi bekliyor.

Spor herkesin yapmak isteyip de yapamadığı bir aktivite. Aslında yaşam biçimimiz olmalı. Bunu da oyunlarla bir nebze sağlamaya başladılar. Teknoloji sağlıklı yaşam ve spor adına bizlerin hizmetine çoktan sunuldu bile.

MIT’ den futbol oynayan robotları görünce çok şaşıracaksınız. Acaba gelecekte oyunlar robotlar üzerinden mi oynanacak? Robot oyunları çok eğlenceli olacağa benziyor. Belki de 11’e 11 robot takımları, futbol anlayışımızı değiştirecektir!

Aksiyon oyunları AR uygulamaları ile çağ atlıyor. Farklı bir deneyim kazandırıyor. VR uygulamaları ise size kuş olup uçuruyor. Herşey gerçek gibi. VR size herşeyi gerçekmiş gibi sunuyor. Su kaydırağında kayarken bir oyunun içinde olmak, farklı bir ortamı izlemek müthiş bir duygu olmalı.

 

Son söz; sanırım artık gelecek geldi!

Detay ve iletişim için Twitter: @spormuhendisi hesabından ulaşabilirsiniz.

 

Herkese teknoloji dolu günler dilerim

Serdar ŞİMŞEK

 

 
Toplam blog
: 98
: 237
Kayıt tarihi
: 18.08.10
 
 

Herkese selamlar, Ben Serdar Şimşek. İzmir Ödemiş doğumlu olup, Elektronik mühendisi, işletme Lisan..