Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Borsa Mühendisi Serdar Şimşek

http://blog.milliyet.com.tr/borsamuhendisi

22 Kasım '19

 
Kategori
Teknoloji
 

Güneş ve Rüzgar Enerji Sistemleri

Değerli Okuyucularımız

Güneş dünyanın yaşam kaynağı. Özellikle ülkemiz ve dolayısı ile bölgemiz, güneşten yüksek oranda yararlanabilen bir bölge. Bu aslında bizler için büyük bir şans. Çünkü Yenilenebilir Enerji Sistemleri dediğimiz, Biogaz, GES yani Güneş Enerji Sistemleri ve RES yani Rüzgar Enerji Sistemleri bizlere inanılmaz derecede katkı sağlıyor. Sistemlerin doğal olması, zararları ve risklerinin minimum olması en büyük avantajları.

Bu hafta bu sistemlerden örnekler sunacağım ve Öncelikle bir Rüzgar tribününün nasıl daha verimli hale geldiğini, özellikle kuş dostu olarak belirtilen bir uygulamayı çok beğeneceğinizi düşünüyorum.

Dubai’de yapılan ve tam 80 katlı olan bina hem GES hem de RES ile enerjisini kendisi sağlıyor. İnanılmaz bir teknoloji gerçekten de! Yakında belki ülkemizde de bu tarz örnekleri görebiliriz

Güneş enerjili evler artık hayatımıza girdi. En azından belirli miktar enerjiyi kendi kendine sağlayan bu Güneş panelleri, Elektrik kesintileri için de birer akü görevi görüyor.

Ot toplayan robot yapmakla kalmadılar, bir de buna güneş paneli eklediler. Robot kendi kendine hiç bir benzin, elektrik ya da pil gibi şeylere gereksinim duymadan çalışıyor. Tarım teknolojileri de güneş enerjisinden nasibini aldı.

Mangal yapmak Türk Halkının bir geleneği. Kömür ateşi, odun ateşi derken güneş enerjisi ile pişen etlere ne dersiniz? Tadını bilemem ama kulağa çok hoş geldiği kesin. Mangal ve barbekü keyfi için de Güneş bizlerin hizmetinde.

Yazın sahilde, koşuda, bir yere giderken hep şapkamızı takıyoruz. Bu şapkalar artık sizlerin telefonlarını da şarj ediyor. Yanınızda ek olarak bir şarj cihazı taşımanıza bile gerek yok. Çünkü bu şapkalar güneş enerjili

Detay bilgi ve iletişim için Twitter adresim @spormuhendisi adresinden ulaşabilirsiniz.

Herkese teknoloji dolu günler dilerim

Serdar ŞİMŞEK

 

 
Toplam blog
: 98
: 237
Kayıt tarihi
: 18.08.10
 
 

Herkese selamlar, Ben Serdar Şimşek. İzmir Ödemiş doğumlu olup, Elektronik mühendisi, işletme Lisan..