Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Borsa Mühendisi Serdar Şimşek

http://blog.milliyet.com.tr/borsamuhendisi

29 Kasım '19

 
Kategori
Teknoloji
 

Tarım Teknolojileri ve İnovasyon

Değerli Okuyucularımız

Tarım ülkemizin en önemli faaliyet alanlarından birisi. Özellikle toprağı verimli kullanmak, doğru ve bilimsel yöntemlerle çalışmak, üretimin kalitesi için çok önem arzediyor. Bugün dünyadan tarımda yapılan yenilikleri ve teknolojileri işleyeceğiz

Kazma kürek deyip geçmemek lazım tabi ki, küçük bir aparatla hem kendinizi daha az yorarsınız, hem de daha çok iş yapabilirsiniz. Tüm bunları yapmak için bir teknolojiye de ihtiyacımız yok aslında, sadece farklı bir yaklaşım yeterli!

Bir kürek düşünün, hem kazıyorsunuz, hem ateş yakıyor hem de kesiyor. Bunu nasıl anlatabilirim ki? Aslında yapmak çok da zor değil.. Budama zamanında herkes günlerini harcıyor. Ama yeni geliştirilen elektrikli budama aletleri bu işi 1 günde yapabilir durumda.

Ülkemizde ve çevremizde tarım nasıl oluyor biliyorsunuz. Peki uzak doğuda yapılan tarımı hiç gördünüz mü?

Özellikle yazın her yer darı-mısır ekili. Bunları toplaması da oldukça uzun bir zaman alıyor. Artık yeni bir aletle bunu kısa bir sürede halledebilir, hızlıca toplayabilirsiniz. Aynı şekilde fidan dikme de tarih oluyor. O kadar hızlı fidan diken bir kepçe var ki şaşıracaksınız.

Drone ile tohum ekmeyi de en sonunda yaptılar. Hem de bataklık bir alanı ormana çevirmeyi başararak. Artık tohumlar el ile değil, drone ile kısa bir sürede ekiliyor. Yakında mutlaka daha farklı uygulamalarını da göreceğiz

Detaylı bilgi ve iletişim için Twitter: @spormuhendisi 

Herkese teknoloji dolu günler dilerim

Serdar ŞİMŞEK

 
Toplam blog
: 98
: 237
Kayıt tarihi
: 18.08.10
 
 

Herkese selamlar, Ben Serdar Şimşek. İzmir Ödemiş doğumlu olup, Elektronik mühendisi, işletme Lisan..