Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '11

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Geleceğin Say'larına en güzel hediye; Yamaha piyano

Geleceğin Say'larına en güzel hediye; Yamaha piyano
 

Herşey Fazıl Say’ın piyanoyu Antalya/Kepez’le tanıştırmasıyla başladı.
10. Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamı içinde, festival sanat yönetmeni Fazıl Say ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın ortak projeleriyle piyanoyu, Antalya’nın varoşu Kepez’e taşımışlardı. Konser için gelenler 300 kişilik salona sığmamış, merdivenler ve sahne dahil içeriye 650 kişi alınabilmiş, salon dışında kalan yüzlerce izleyici/dinleyici için de sinevizyon kurulmuştu. http://blog.milliyet.com.tr/Fazil_Say_piyanoyu_Kepez_e_tasidi/Blog/?BlogNo=214095

İşte bu konseri izleyenlerden biri de, Antalya’da yaşamakta olan değerli ressamımız Fikret Otyam dı. Otyam, daha sonra bu konseri tuvaline taşıdı. Festival sponsorlarından Yamaha, Kepez konserini resmeden bu tabloyu, 10 adet piyano karşılığında satın aldı. Şimdi ise, Otyam sayesinde piyano bulamayan pek çok müzik öğrencisine önemli bir katkı sağlanıyor.



Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, “sanata katkı” projesi çerçevesinde şimdi bu piyanolar sahiplerine ulaştırılmaya başlandı.

Diyarbakırlı genç piyanist Ferhat Altıntaş, festival içindeki “Genç Yetenekler” konserinde çalma hakkından sonra, bu kez de Yamaha’nın piyanolarından birinin sahibi oldu. Diyarbakır doğumlu 21 yaşındaki Ferhat Altıntaş, piyano eğitimine babasının yönlendirmesiyle 15 yaşında Diyarbakır Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde başladı. Genç piyanist, halen Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nde öğrenimini sürdürüyor.

Hediye edilen bir diğer piyano, aynı üniversiteden Niğdeli öğrenci Mustafa Avşar’ın oldu. Müzik Öğretmenliği Bölümü’nde son sınıf öğrencisi olan genç piyanist, piyanosunu teslim aldı.

Liselere de Piyano

Diğer piyanolar ise, Türkiye’nin farklı yerlerindeki güzel sanatlar liselerine armağan ediliyor. Piyanolarını teslim alan okullar arasında Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi ve Bağcılar Osmangazi Lisesi de bulunuyor. Piyanolarına kavuşan öğrenci ve okullar, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fazıl Say ve Fikret Otyam’a teşekkür etti.


 

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..