Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '13

 
Kategori
Dünya
 

Gelecekte Petrolden daha önemli olacak Tarımı elinde tutacak Ülke. Rusya Federasyonu

Gelecekte Petrolden daha önemli olacak Tarımı elinde tutacak Ülke. Rusya Federasyonu
 

Dünyanın ilk renkli resimleri. Rus köylü kızları...


Dünyada en büyük alanda kurulu bulunan ülke Rusya Federasyonu. Kışların çoğunlukla sert ve acımasız geçtiği ülke küresel ısınma sayesinde toprakları daha fazla tarıma elverişli hale gelmekte. Ülke içinde bulunan büyük gaz yatakları ile modern sera teknolojisi ve gazlı ısıtma sistemleri ile ilerde küresel ısınmanın yardımıyla tarımda daha fazla söz sahibi olacak olan Rusya Federasyonu'nun önünü tıkayan tek şey azalan nüfus.

Putin şimdiden 3 çocuk yapana ev vermekte. Sosyal yardımları arttırmış durumda. Bizde asgari ücretle geçinen zavallı babalar vitaminsizlikten kıvranıp seksi bile düşünecek halden çıkmışken hangi parayla üç çocuğa bakacak. Göstermelik geçim indirimleriyle mi?

Dönelim Tarıma. İsrail kendi ülkesi içinde en gelişmiş tarım teknolojilerini uygularken diğer yandan Türkiye'de dahil olmak üzere bir çok ülkeyi tohumculukta kendine bağladı bile. Sürekli olarak İsrail tohumu almak zorunda kalmaktayız. İsrail tohum vermese domates veya Karpuzu daha pahalı yiyecek konuma geldik.

Rusya'nın geniş toprakları henüz İsrail tohumlarının tecavüzüne uğramış değil. Daha organik daha gelişmiş tarımı yapabilme kapasitesi Rusya'da var. Küresel ısınma malesef Türkiye'deki tarımı ve hayatın tümünü çok olumsuz etkileyecek. Bunun etkilerini torunlarımız ve benim gibi yaşı 44 olan ve 20 yıl sonra 64 olduğunda (olabilirsek tabi), bütün bu küresel ısınmanın kötü yüzünü göreceğiz.

Londra ve New York karbon borsasından kazandığı paralarla Kyoto antlaşmasını imzalattıkları ülkelerden gelen paraları sayarken nesillerine o paraları miras olarak bırakamayacaklar bile. Türkiye'de bir çok göl kurudu ve kalanlarsa yok olma tehditi ile karşı karşıya.

Geleceğe yönelik hiç bir düşünce üretilmeyen ve Nato'nun askeri, AB'nin ve IMF'nin ekonomik deneme tahtası olan Ülkemiz medeniyetler arası köprü olma görevinden uzaklaştıkça bölgesinde ve kendi içinde savaşlar ve çatışmaların riskini arttırmaktadır.

Tarım ise gelecek nesiller adına düşünmemiz gereken unsurlardandır. Mezhepçi ve Irkçı faşizmin Anadolu'da huzuru en çok tehdit eden unsurlar olduğunu biz göremedik bari torunlarımıza adam gibi Tarım politikaları ve GDO'suz temiz tarım bırakalım.

Bunu yapmazsak gelecekte tüm dünya da dahil olmak üzere bizde Tarımda Rusya Federasyonu'na bağımlı hale geleceğiz.

Bağımlılık deyip geçmeyin, Lübnan'da ki Hizbullah'a Esed'e destek veriyor diye "Hizbuşşeytan" diyen Bekir Bozdağ, aynı desteği veren Putin'e "Gık" diyemiyorsa bunda Rusya ile olan ticari bağımlılık sebebi olduğunu görmemiz lazım... 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..