Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '18

 
Kategori
TV Programları
 

Gelen Tepkiler Çukur'a Geri Vites Yaptırdı!

Gelen Tepkiler Çukur'a Geri Vites Yaptırdı!
 

Sosyal medyanın nasıl bir güç oluşturduğunu bilmeyenimiz yoktur. Toplumsal olaylara sosyal medya üzerinden verilen tepkilerin nasıl çığ gibi büyüdüğünü de biliyoruz. En ufak olumsuzluğa bu mecralardan tepki gösteren insanların sayısının gün geçtikçe artması, günlük yaşam içerisinde insanların dikkatli şekilde davranmasını gerektiriyor. Çünkü paylaştığınız bir yazı, video, resim size olumlu ya da olumsuz birçok tepkiyle geri dönebiliyor. Bu durum bir dizi ya da film konusundaki tepkilerle de örneklenebilir. Bu tür bir örnek geçtiğimiz gün yaşandı.

Show TV'de pazartesi akşamları yayınlanan Çukur dizisi yoluna tam gaz devam ediyor. Aksiyonlu, bol silahlı, bol küfürlü sahneleriyle çok izlenen Çukur dizisinin geçtiğimiz pazartesi yayınlanan bölümünde yaşanan bir olay sosyal medyada müthiş bir tepkiyle karşılandı. Çukur adı verilen bölgeye gözü kara şekilde girmek isteyen ve diziye yeni katılan Emrah isimli bir polisin bir meslektaşına gösterdiği abartılı ve şımarıkça tepki, sosyal medyada sert bir tepkiyle karşılaştı.

Alperen Duymaz'ın canlandırdığı Emrah isimli amirin bu tarz bir tavır içerisinde olması, gerçek hayatta zor bir iş yapan ve mevcut gergin ortamda diken üstünde bulunan polis memurları tarafından da tepki aldı. Bu tepkinin yalnızca 1 gün içerisinde büyümesiyle, dizinin yapımcıları harekete geçti.

Dizinin her yeni bölümünden önce ''Sneak Peak'' adı verilen 1-2 dakikalık ön gösterim veriliyor. Bu ön gösterimde yeni bölümden dikkat çekici bir sahne paylaşılıyor. Genelde bu tarz paylaşımlar her hafta 1 kez yapılırken, bu hafta bahsi geçen olay yüzünden 2 kez yapıldı. 2.videoda Emrah Amir'in yolda durup polis memurundan özür dilediği, aklının başka yerde olmasından dolayı o şekilde davrandığını söylediği bir sahne bulunuyor. Yani bir anlamda gelen tepkiler yüzünden birazda zoraki bir şekilde geri vites yapılmış.

Yalnızca 1 günde böyle sert bir tepkiyle karşılaşmak belli ki Çukur ekibini de şaşırtmış. Başka türlü bu kadar hızlı şekilde geri adım atmak mümkün olmazdı.

Bu tarz durumların nasıl geri teptiğini bildiğimden, bu durumun da alacağı tepkiyi az çok tahmin etmiştim. Çukur reyting anlamında ve sosyal medya tepkileri konusunda iyi bir yerdeyken, bu tarz bir sahneyi kullanmalarının ne kadar yanlış olduğu böylece ortaya çıkmış oldu.

Gergin ve hassas günlerden geçtiğimiz şu günlerde, bu tür bir olayla gündeme gelmek dizi adına negatif bir durum oluşturabilir. Bu durumun diziye olumsuz şekilde yansıyıp yansımayacağını ilerleyen bölümlerde hep birlikte göreceğiz.

 

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 

NOT : Bu yazının Milliyet Blog sayfası dışında başka bir sayfada farklı ya da aynı isimle kullanılması, yayınlanması yasaktır. Lütfen bu yazıyı haberim olmadan başka bir sitede yayınlamayınız! Aksi takdirde yasal yollara başvuracağımı bilmenizi isterim. İyi okumalar!

 

 
 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..