Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '16

 
Kategori
Teknolojinin Geleceği
 

Gelişen teknoloji, gerileyen insanlık

Gelişen teknoloji, gerileyen insanlık
 

Gelişen teknoloji ve gerileyen insanlık


Her geçen gün ilerleyen yaşam teknolojileri, insan yaşamını bir hayli kolaylaştırmış durumda. Hayatımız kolaylaşırken insan olma insansı vasıflarla hareket etme kabiliyetimizi de kaybeder olduk. Hayatımızı kolaylaştırmak adına birilerinin hayatını zorlaştırmamız gerektiği bilincine ulaşamadık bir türlü.

Gelişmiş ve müferreh olmuş ülkeler bu duruma çalışarak mı yoksa sömürgeler elde ederek mi geldiler tartışmak gerekir. Bugün ABD teknolojide ön saflarda yerini almakta insanların gelir düzeyi ve yaşam standartları iyi durumda. Peki ABD dünyada neler yapıyor bu durumunu korumak için. Haberlere göz atmanız yeterli değil mi?

Nerede bir savaş ve kan dökme işi varsa nerde petrol varsa orada kim var? Aklınıza hangi devlet geliyor?

Devletler nezdinde durum böyle olduğu gibi, kişisel bazda da konuyu ele aldığımızda çok bir fark yok.

Evlatlarımızı avutmak çoğu zaman da başımızdan savmak için, ellerine tutuşturduğumuz telefon ya da tabletler , sadece onları bizden uzaklaştırmanın adıdır. Bu onlara zulüm değilmidir, onun geleceğini bobmbalamak değil midir?

Eskiden insanlar ev ziyaretlerinin tadını çıkarırlardı herkes biribirinden haberdardı, hem de gerçek anlamda haberdardı. Şidilerde teknoloji nimetini yanlış kullanma neticesinde birbirine hava atma furyasına girişmiş insanlar sadece beğeni alma tatminkarlığı içinde sıkışıp kalmış durumda.

Erkekler ve kadınlar bir alem olmuş . Kadınsı erkekler ve erkeksi kadınlar, hortlamış durumda. Erkekler erkekçe sohbetten bir hayli uzak,kadınlar kadınsılıktan bir hayli uzak. herkesin kendi sanal aleminde karekterleri ve kriterleri olsa da gerçekte hiçbir şeyi yok. Çünkü gerçek hayat gölgede kaldı, hem de sanal bir alemin gölgesinde.

 
Toplam blog
: 7
: 201
Kayıt tarihi
: 02.06.16
 
 

2005 yılında Lisans eğitimimi tamamladım. Daha sonra görev gereği değişik illerde bulundum. Tanış..