Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '15

 
Kategori
Eğitim
 

Genç arkadaşım; bu yazı senin için…

Genç arkadaşım; bu yazı senin için…
 

Başarısız olmaktan korkma. Unutma her başarının altında, daha önce yaşanan başarısızlıklar vardır.


Başarısız olmaktan korkma. Unutma her başarının altında, daha önce yaşananbaşarısızlıklar vardır. Başarıya ulaşan insanların hayatlarını okuduğunda ne söylemek istediğimi daha iyi anlayacaksın. Başaramadığın zaman Sokrates’ın şu sözünü aklına getir: “ Düşmek başarısızlık değildir; başarısızlık düştüğümüz yerden kalkmamaktır.”
 
 Hayal kur; ama hayal dünyasında yaşama. Bu ikisinin arasında ince bir çizgi var bunun üzerine düşün lütfen. Hayal kurmak kadar güzel bir duygu yoktur. Hayallerini gerçekleştirmek için kendine bir yol çiz. Bunu sen yapamıyorsan sana yardımcı olacağını inandığın kişilerden destek iste. Hayallerinin peşinden koş. Hayal hırsızlarını hayatından uzak tut. Sen hayallerine ulaşmaya başladıkça seni bu hayalinden uzaklaştırmaya çalışan hayal hırsızları olacak. Bu konuda dikkatli ol.
 
Bir hedefin olsun. Hedefe ulaşacağına inan. Bunu büyük bir arzuylaiste. Belirlediğin hedef doğrultusunda yılmadan, bıkmadan, usanmadan ilerle. Asla pes etme. Asla vazgeçme. Hedeflerine ulaşma noktasında kararlı hareket eden insanların nasıl başarıya ulaştıklarını keşfet. Genç arkadaşım dikkat ettiysen yukarıda paylaştığım noktalar aynı zamanda senin başarıya ulaşman için yapman gerekenlerdir.
 
Haydi gel devam edelim.
Yavaş ilerlediğini düşündüğün zaman kaplumbağa ve tavşanın hikayesini aklına getir. Tavşan çok hızlı gidiyor; ama hedefe kaplumbağa ulaşıyor. Neden? Hadi bunun üzerine biraz düşün . Çok uzun yolculuklara bile “bir adım atarak” başlanır. O adımı atmak için neyi bekliyorsun? Yola çıktığın vakit varacağın hedefe ne kadar kaldığına değil; o hedefe ulaşma uğruna ne kadar yol aldığına odaklan.
 
Motivasyonun düştüğü zaman internete gir görme engelli “Kerim-Selim Altınok” kardeşlerin başarmak için verdikleri hayat mücadelesini izle. Görme engelli ikiz kardeşlerin ulaştığı başarıları gördüğün zaman kendine şu soruyu sor lütfen : “Benim başarmam için önümdeki engel ne?” Motivasyonun buna rağmen yükselmiyor mu? Hayattan bunalıyor musun? Hayat senin için yaşanmaz bir hale mi geldi? O zaman 4.kez Dünya şampiyonu olan Kenan Sofuoğlu’nun hayatını araştır, oku. Okuduğunda Kenan Sofuoğlu’nun 4. Kez Dünya şampiyonu olmadan 3 ay önce bebeğini, ondan öncede babasını ve 2 abisini kaybettiğini göreceksin.
 
 Başarıya ulaşmak için sen hangi bedelleri ödemeyi göze alırsın? Bunun üzerine düşün. Unutma ki; bedel ödemeden ulaşılan kalıcı bir başarı yoktur.Kalıcı olmak, cümlesine dikkatini çekmek istiyorum.
 
Lütfen, oku, oku, oku … Ama sadece okumak için değil, hissederek, özümseyerek oku. Bolca oku. Okumanın verdiği tadı ben yazarak sana anlatamam. Senin bu tadı yaşaman gerekiyor. Hayatının nasıl değiştiğini göreceksin. Genç arkadaşım sana garanti ediyorum okudukça hayatın üzerine düşünmeye başlayacaksın, düşündükçe sorgulayacak, sorguladıkça farkındalık düzeyini artıracaksın. Yoksa sende birçokları gibi kitap okumaktan sıkılanlardan mısın? O zaman internette arama motoruna “Çoban Ahmet Aslan” yaz. Karşına ilk çıkan linke tıkla ve 10 dakikalık videoyu izle.  Okumaya dikkat etmek için Harran’dan Ankara’ya 900 km yolu 33 günde kitap okuyarak giden çoban, yazar Ahmet Aslan’ın kitaplarla, taşlarla olan ilişkisini izle. Sonra“okumak” üzerine tekrar düşün.
 
Genç arkadaşım, sen bu ülkenin geleceği, sen bizim geleceğimizsin. Bunu unutma...
 
Toplam blog
: 21
: 324
Kayıt tarihi
: 08.08.12
 
 

"Çıplak bir hakikat tanımıyorum. Ancak cehaletimin karşısında alçakgönüllülükle eğiliyorum. İşte ..