Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '11

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Genç Aydınlar Partisi lideri Dağhan Ümüt

Genç Aydınlar Partisi lideri Dağhan Ümüt
 

1974 Almanya doğumlu olan, Genç Aydınlar Partisi lideri Dağhan Ümüt, alevilerin hakkını savunmak adına yola çıktı.

Alevi kimliğinden gocunup utanmayan gençler ve onun liderliğini yapan Dağhan Ümüt, kimsenin maşası olmak niyetinde olmadığı gibi, kimsenin çatısı altında çalışmayı da kabul görmüyor. Genç Aydınlar Partisi lideri Dağhan Ümüt büyük gayret ile çevresine kendini sevdiriyor. Her toplumdan destek olan Dağhan Ümüt, "Önce Türk bayrağı ve altında yaşayan halkım gelir" sözleri ile zaten ne amaçla yola çıktığını açıklıyor bizlere.

Amaç birlik ve beraberlik, hoşgörü ve kardeşlik.
Alevi olduğunu söylemekten çekinen, kültürünü çocuklarına yaşatmaktan korkan ailelerin sorunlarını yakından tanıyan, yapılan bu haksız yöntemlere içerleyen, ırk dil din açısından bu tarz sistematik ayrımcılığa maruz kalmalarına üzülen, Türk Bayrağı altında yaşayan tüm insanların rahatça yaşayıp, ibadetlerinden ve düşüncelerinden dolayı dışlanmasına karşı olan ve gelecek için güzel bir Türkiye isteyen yeni bir Parti görünüyor ufuklarda.

Sayın Dağhan Ümüt, sadece Alevi çevrelerince değil, Sunni kardeşlerin de takdirini kazanmış biri olarak, kendi ülkesine ve halkına daha fazla yararı dokunacağına inandığından, bu yola baş koyarak bu çalışmaya damgasını vurdu. Türkiye'nin tümünü kucaklayan, sevgiyi, barışı, yurttaşlık olgusunu pekiştirmeye, tüm toplum kesimlerinin düşmanlık ve kin üretmeden birbirlerini anlayacakları bir iklim yaratmaya aday olan bir arkadaş.

Son kırk yıldır toplumu siyasi, etnik, mezhepsel yönden ayıranlara; bin yıllık kardeşliği, hoşgörüyü bozanlara, karşı durmak ve ne pahasına olursa olsun, Alevi-Sünni dostluğunu bozmayı kendilerine ilke edinenlere, dur denilmesinin vakti çoktan gelmişti. Sayın Dağhan Ümüt bu yolsuzluklara "Yeter artık" demek için büyük destek alıyor Alevi toplumundan. Cumhuriyetin birikimlerini kendi yandaşlarına yağmalatan, ihale yolsuzlukları, hayali ihracatçılar, emeksiz kazanç sağlayanlara, çocuklarına, yakın akrabalarına, yandaşlarına iş üretenlere, kendi çetelerini, kendi memurlarını, kendi yargı sistemlerini, kendi öğretmenlerini yaratarak topluma bunları olağanmış gibi kanıksatan, haksız kazanç sağlamayı özendiren, bugünlere gelmemizde rolleri olan mekez sağda, merkez solda, ortada ve muhafazakar kesimde yer alan yanlış siyasi kadrolarına dur diyecek siyasi bir lider geliyor.

Af, türban, laiklik tartışmalarını yeni bir dil ve büyük bir uzlaşı içinde çözmeye aday olan yeni bir siyasetçi.

Genç Aydınlar Partisi adına çalışan arkadaşlar bu olayı şöyle dile getiriyor:
- Bu profile uygun yeni kadrolarla, içeride ve dışarıda global güçlerin oyunlarını bozmaya, Türkiye'nin gençlerine ve kadınlarına güvenerek, yani kendimize güvenerek başaracağımızı ve toplumun tümünü kucaklayacak olan yeni bir iktidar kuracağı inancından ödün vermeyen genç bir lider geliyor....

 
Toplam blog
: 103
: 2332
Kayıt tarihi
: 31.10.09
 
 

1974 Almanya- Krefeld doğumluyum. Aslen Malatyalıyım. Lise mezunuyum ve Web tasarımı ile uğraşıyo..