Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '20

 
Kategori
Müzik
 

Genç Yetenekler Konseri

Antalya Kaleiçi'nde süren Konak Konserleri dizisi, Genç Yeteneklere Destek Konserleri serisiyle yeni bir “Sosyal Sorumluluk Projesi” başlattı.

Kauçuk Otel , Re22 Kültür ve Sanat Evi bu kez Genç Yeteneklere Destek Konserleri’nin 1.si ile, genç yeteneklere açtı kapılarını. Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi ve Keman Sanatçısı Can Özhan, bu etkinliğin Proje ve Sanat Danışmanlığını yapıyor. Re22 Kültür ve Sanat Evi sahibesi ve bu konserler dizisinin organizatörü Rengin Ekmekçioğlu amaçlarının: “Alanlarında başarılı genç yeteneklere, kendilerini geliştirme ve uluslararası sanatçı olmaları yolunda karşılaştıkları güçlüklere, eğitimlerine, çalgı giderlerine ve uluslararası yarışmalara katılabilmelerine maddi destek sağlamak. Ayrıca, konser-sahne deneyimlerini Antalyalı sanatseverlerle paylaşmak” olduğunu açıkladı. Ekmekçioğlu, bu tür desteklerinin süreceğini de sözlerine ekledi.

Önce genç yetenekleri tanıyalım:

Elif Eroğlu: 2007 yılında Ankara’da doğmuş, kemanla ilk 2014 yılında 7 yaşında tanışmış. 2015 yılında da Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nı kazanarak keman eğitimine başlamış. Başarıları da peş peşe gelmeye başlamış Elif’in. Bir kısmını web sayfasından aktarıyorum;

2016 yılında Sırbistan/IX. Uluslararası Müzik Yarışmasında 2.lik ödülü.

2017 yılında Japonya/Tokyo III. Uluslararası Müzik Yarışmasında 1.lik ödülü.

2018 yılında Sırbistan/IX. Uluslararası Müzik Yarışmasında 1.lik ödülü.

2018 yılında Almanya/Baden Wurttemberg eyaletinde yapılan Musical Fireworks Müzik Yarışmasında ‘Assaluto’ olarak 1.lik ödülü.

2018 yılında İtalya/Floransa kentinde yapılan IX. Premio Crescendo Müzik Yarışmasında 1.lik ödülü.

2019 yılında İtalya'da "29.Concorso International Per Giovani Musicisti Citta Di Barnetta" yarışmasında, kemanda tüm yaş grupları arasinda tek "Premio Assoluto" derecesiyle 1.oldu.

Aynı zamanda, İngiltere/Kraliyet Müzik Okulları Birleşik Kurulu (ABRSM) Sınavlarını 1-6. kademeleri başarı puanlarıyla geçti.

Çeşitli orkestralarla verdiği konserler…katıldığı çok sayıda ustalık sınıfları(master class) ve 2020 yılında düzenlenecek uluslararası düzeyde davetli olduğu yarışmalara hazırlıklar…

Geçen yıl Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sınavını kazanan Eroğlu, eğitimini Can Özhan’la sürdürüyor.

Böylesi bir geçmişle çıktı karşımıza, Elif Eroğlu. Dolayısıyla da çok merak ettiğim bir kemancıydı.  Programında; G.Telemann(Fantasia No.7), G.F.Handel(Sonata G Moll), N.Paganini(Caprice No.16), P.İ.Tchaikovsky(Melodie), B.Bartok(Romanian Folk Dances) ve J.Williams(Schindler’s List) vardı.

Çaykovski Melodie ile bağlayıp götürmeye başladı kendisini dinleyenleri. Notalarındaki duyguyu mimiklerine de yansıtıyordu. Yay tutuşu, tekniği hepsi harikaydı. Salonu dolduran herkes gibi ben de keyifle dinledim, geleceğin büyük kemancı adayı Elif’i. Doğum günüymüş aynı akşam, birlikte kutladık sevgili kemancımızın yeni yaşını.

Irmak Or: Akşamın ikinci yetenekli solisti, 2005 Antalya doğumlu Irmak Or’du. Müziğe 2013 yılında piyano ile başlamış Irmak. 2016 yılında kemanı seçmiş ve Can Özhan ile çalışmaya başlamış. 2017 yılında Caka(Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları) Kış Okulu’na katılmış.

Irmak Or, 2019 yılında Uluslararası çeşitli yarışmalarda dereceler elde etmiş.

İnternational Music Competition’da 3. lük.

The Muse İnternational Music Competition’da 3.lük.

IMKA Music Competition’da 2.lik.

Yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda konser ve resitallere katılan Or, uluslararası arenada tanınmış pek çok kemancının ustalık sınıflarına katılmış. 2019 yılında, Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sınavını da 1.likle kazanan kemancımız, eğitimini hocası Can Özhan’la sürdürüyor.

Irmak Or’un programında: F.Kreisler(Prelüd ve Allegro), W.A.Mozart(3.Keman Konçerto, 1. Bölüm), J.H.Fiocco(Allegro),J.S.Bach(Violin Sonatı No.1 Presto) ve G.Bizet(Carmen Medley) vardı. Tüm eserleri çok güzel seslendirdi Irmak’da. Mozart konçerto ve Bizet eserleri çok beğenildi, çok alkışlandı.

Bir de eşlikçilerinden söz etmeliyim. Piyanist Sait Karabulut çok iyi piyanist. Gençlere büyük katkı sağladı akşamki dinletilerinde.

Bizi genç kemancılar, Irmak ve Elif’le buluşturan organizatör Rengin Ekmekçioğlu ve Proje/Sanat Danışmanı Can Özhan ve eşlikçi piyanistimiz Sait Karabulut’a teşekkür ederim. Çok iyi performans sergileyen iki genç ve başarılı kemancımıza da, hem teşekkür ediyor hem de başarılarının devamını diliyorum.

Yaşadıkları kentin orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, A.Ü.D.K’nın başarılı öğrencileriyle zaman zaman konserler yapardı, bunu bir kez daha anımsatmak isterim. Geçmişte, anımsayabildiğim; Arslan Büyükkaya, Can Özhan, Merve Akyıldız, Elif Işıl Karakaş ve Rabia Aydın güzel örneklerdir. ADSO bu başarılı gençlerimize umarım kapılarını tekrar açacaktır. Örneğin 23 Nisan ve 19 Mayıs haftaları.

***

Kaleiçi’nde böylesi bir etkinlik olurken aynı hafta AKM Aspendos Salonu’nda da enfes bir konser gerçekleşti.

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, müthiş bir piyanisti, Stanislav Khristenko’yu ağırladı. Şef Theodore Kuchar, İbrahim Sezer’de Başkemancı idi. L.v.Beethoven 3.No Piyano Konçertosu’nu seslendirdi Ukrayna asıllı ABD’li piyanist.

Orkestramız da, aradan sonra A.Dvorak, 8. Senfoni’yi çaldı. Galip Büyükyıldırım dostumuzun belirttiği gibi; “piyanist de, şef de, orkestra da çok iyi idi, ADSO'nun en güzel konserlerinden birini dinledik.”

Önümüzdeki Cuma akşamının programı değişmiş. Başlık, “Üflemeli Çalgılar Konseri” denmiş ama konuk sanatçı da piyanist Özgür Ünaldı! Nasıl olacak, Cuma gecesi göreceğiz.Ya sadece nefesliler eşlik edecek Ünaldı’ya ya da duyuruda bir yanlışlık var. Program da güzel aslında. G.Rossini, “Hırsız Saksağan Operası Uvertürü” ve “Cezayir’de Bir İtalyan Kızı Operası Uvertürü”, K.Well, “Üç Kuruşluk Opera Süiti” ve G.Geshwin “Mavi Rapsodi”.

Re22 Genç Yetenekler Konseri albümü: https://www.facebook.com/h.huseyindulun/media_set?set=a.10157897896368584&type=3

ADSO konseri albümü: https://www.facebook.com/h.huseyindulun/media_set?set=a.10157897081078584&type=3

Genç solistlerden sadece Elif Eroğlu’nun web sayfasını bulabildim. Ayrıntı merak edenler için:

http://www.eliferoglu.com/

 

 

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..