Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '18

 
Kategori
Güncel
 

Gençler Deizme mi Kayıyor

Gençler Deizme mi Kayıyor
 

Son günlerde tartışmaların odağında yer alan gençler Deizme mi kayıyor konusu, Konya İL Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İKDAM Eğitim Derneği ve Uluslararası Öncü Eğitimciler Derneği ile ortaklaşa düzenlediği '' Gençlik ve İnanç'' konulu çalıştayın sonuç bildirgesinde ortaya çıktı ve öğrencilere yönelik ilginç tespitler yer aldı.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İmam Hatip Lİses Meslek Dersi öğretmenlerinden oluşan 50 öğretmenin katıldığı çalıştayın sonuç bildirgesinde şu tespitler göze çarptı:

- İtikadi anlamda sorunları olan gençlerde özellikle ''Deizm'' yani Allah'ın hayata müdahalesini reddetmek inancı ön plana çıkmakta, Ateizm ise bu bağlamda daha geri planda kalmaktadır gibi çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Çalıştayda tartışılan ve sonulan örneklerden bir kaçı ise şunlardır:

Din ve Bilim Çelişkisi
- Gençler arasında en çok sorulan İtikadi sorulardan biri, kötülük meselesi çerçevesinde neden, Allah'ın yeryüzünde kötülüklere müdahale etmediği ve sessiz kaldığı sorusudur. Bununla birlikte kader, Allah'ın zatı ve tasavvuru, sabır, tevekkül gibi konuların pek çok kişi tarafından doğru anlaşılamaması, İtikadi sorunları arttırmaktadır denildi.

- Din ve Bilimin çeliştiği düşüncesini besleyecek dini anlatımlar öğrencilede İtikadi sorunlara neden olmaktadır. Doğru bilgilerle donatılmamış bir Allah ve gayb alemi tasavvuru bulunmakta, hurafeler din addedilmektedir. Bu noktada öğrenciye sunulacak din yorumu önem arz etmektedir.

Bununn dışında diziler sosyal medya ve din inanç sorgulaması gibi olumsuz sonuçlar doğuracak etkiler gençlerin Deizme kaymasının belli başlı etkiler arasında gösteriliyor.

 

 
Kayıt tarihi
: 15.04.17
 
 

Gazeteci - Yazar ve Tarihçi.. ..