Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '13

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Gençler geçim derdi ve anlaşamama korkusuyla değil evlilik mantıksız olduğu için evlenmiyorlar

Gençler geçim derdi ve anlaşamama korkusuyla değil evlilik mantıksız olduğu için evlenmiyorlar
 

Gençlerde evlenme konusunda bir isteksizlik, bir tereddüt var. Yani 30 yaşına gelmiş birinin cinsel istekleri yok diyebilir misiniz? Gençlerin cinsel ihtiyaçlarını oraya buraya giderek karşıladıklarını söyleyebilir miyiz? Adam 35 yaşına gelmiş evlenmekten söz etmiyor. Hadım mı bunlar?

Özellikle okumuş erkekler evliliğe sıcak bakmıyorlar. Peki, niye evleniyorlar? Bu da soru mu? Toplum baskısı yüzünden tabii ki. Evlenmenin hayatın bir gereği, olmazsa olmazı olduğu fikri var kafalarında. Bu işten kaçış yok. Rahat değiller. Yani sünnet olmak gibi bir şey. Çocuk konusunu bilmiyorum ama cinsel ilişkiyi sanki önemsemiyorlar. Bu kadarcık şey için evlilik sorumluluğunun altına girmeyi gereksiz görüyorlar. Yani evlenmeden beraber olalım, bunun için evlenmeye değer mi diyorlar.

Dikkat ediliyor mu bilmiyorum, evlilik toplumda genel olarak önemini yitiriyor. Mecburmuşuz da zorla, istemeyerek yapıyoruz gibi bir hal var. Gençlerde evlenmek değil de beraber yaşamaya meyil var. Alyansı parmaklarına zorla takıyorlar.

Toplum önderiyseniz bunları göreceksiniz. Malum evlilik konusunda gençlerin isteksiz görünmelerinin bazı nedenleri var. En başta geçim durumu. Ekonomik kriz ve işsizlik gençlerin cesaretini kırıyor olabilir. Yine evlenmeyen gençler aradığını bulamamış olabilirler diyeceğim ama aradıkları da yok.

Size bir şey deyim mi, genç erkekleri evliliğe kızlar kandırıp ikna ediyorlar. Malum kadınlar bildiğimiz nedenlerle (kadınlar evlenmeden cinsel ilişki yaşayamıyorlar, korunma, geçim durumu, anne olmak vs) evliliğe daha bir sıcaklar. Ama yeni nesil kızlarda bu durum erkekler gibi erozyona uğramış. Giderek onlar da evlilik karşıtı olmaya başladılar.

Toplumu yönetenlerin şu kadarcık akılları yok. Bu kadar bariz bir gerçeği göremiyorlar. Genç nesil evlilikten uzaklaşıyor, kaçıyor. Onları zorla evlendiriyoruz. Belki içlerinden bazıları bu baskıya dayanamayıp kendilerini istemedikleri bir hayata sürüklediğimiz için bize, topluma, dine ve törelere kızgınlar. Bunalıma girip intihar edenler bile olabilir.

Kimse bunun nedeni üzerinde düşünmüyor. “Geçimi düşünüyor, anlaşamamaktan korkuyorlar, uzun süre düşünüp mantıklı ideal bir evlilik yapmak istiyorlar, ayrıca tahsilleri var iş arıyorlar vs” diye gençlerin geç evlendiklerini sanıyoruz. Oysa dikkatli bakarsanız bunun tam da böyle olmadığını görürsünüz.

Adamın hayatını alıp halkanın içine sokuyoruz. Özgürlüğü bitiyor. İlkokul arkadaşının doğum gününü kutlasa cahil karısı kimdi o diyor. Türkiye’de kadınlar özellikle bu konuda son derece kıskanç, cahil ve tutucular. Gerçi erkekler de aynı ama kültürsüz kadınlarla bu konuda hiç yaşanılmaz. Cebinde artist fotoğrafı görseler aldattın sanıyorlar. Erkekler de inadına hep bunları aldatıyorlar.

Gençler evliliğin mahkûmiyet olduğunu düşünüyorlar. Evlenmeye mecbur oluşumuza sinir oluyorlar. Düşünün evlendikten sonra kadınlar erkek, erkekler de kadın olarak hiç kimseyle arkadaşlık yapamıyorlar, cahil karın görüp de bir şey diyecek diye komşunun kızına günaydın diyemiyorsun ki komşunun kızının da zaten ayı oğlu ayı bekçileri var.

En önemlisi evliliğin süresi. Evliliğin ömür boyu sürmesi kabul edilemez olarak görülüyor. Türkiye halkı karşı ama gençlerin yarıdan fazlası bu konuda Kerim Korkut gibi düşünüyor. Yazılarımla gençleri zehirliyor, evliliğin mantıksız olduğu konusunda ikna ediyorum. Gençleri bu tür konularda yoldan çıkarmaya devam edeceğim,oh olsun! Bir beraberlik olmalı, evliliğin verdiği mutluluk tadılmalı, çocuk sahibi olma isteği giderilmeli ama evlilik ömür boyu sürmemeli. Ömür boyu evlilik asla kabul edilemez mantıksız bir şeydir. Aklı olan böyle bir evlilik yapmaz. Bu şekilde evlilik, bilgisi ve kültürü sınırlı, kendi ayakları üzerinde duramayan, hayatın ve özgürlüğün anlamını bilmeyen, yeni hayatlardan habersiz kimselerin çokça bakım/sığınma/korunma güdüleriyle yaptıkları bir şey. Zaten neden evleniyorsun dediğinde de bu insanlar sana bunları söyleyeceklerdir. Evlenmeden çocuk doğuramazsın, evlenmeden ilişkiye giremezsin. Din/toplum/töre bunları yasaklamış ve seni evlenmeye mecbur bırakmış. Evlilik zorla yapılan bir şey. Evliliğin verdiği söylenen saadet birkaç yıl. O da işte yeni bir kadın, yeni bir hayat, çocuk, sıcak yuva falan. Uzun yıllar evli kalıp mutlu olduğunu söyleyenler mutluluğun ne olduğunu bilmiyorlar.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..