Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '11

     
    Kategori
    Siyaset
     

    Gençler siyasetin neresinde

    Gençler siyasetin neresinde
     

    6 Ekim 2006 tarihinde TBMM Anayasa Komisyonunda kabul edilen ve hemen sonrasında TBMM’den geçerek yasalaşan ve gençlere 25 yaşında seçilme imkânı tanıyan yasa, ülkemiz toplam nüfusunun % 22 sini oluşturan(18–30 yaş arası) gençleri oldukça heyecanlandırmış ve mutlu etmişti. Gençler, yasanın getirdiği imkândan yararlanarak, vizyonunu bilgi ve birikimini, genç enerjisini TBMM’ne taşımaya çalışırken, gündemin yoğunluğu, muhalefetin bulanık tavırları yüzünden 23.Dönem Milletvekili seçimlerinde uygulanaması sonucu askıya alınmış olması oldukça üzücüdür. 

    22 Temmuz 2007 seçimlerinde Kanun uygulanamamış ve gençlerimiz siyasette gerekli şekilde temsil edilme hakkından faydalanamamıştır. Türkiye, gençliğe ait tecrübe ve birikimini genç enerjisini genç vizyonuyla birleştirmek durumundadır. Özellikle, hükümetimizin hedef olarak koyduğu, 2023 Türkiye’si için, bu, olmazsa olmaz bir gerekliliktir. Sivil toplum dünyasında, AB adaylık ve müzakere sürecinde özellikle gençlik çalışmalarının ülkenin tanıtımına önemli katkı yaptığı gözden kaçırılmayacak bir tespittir. Yine, ülkemizin maddi kaynak aktardığı AB fon havuzlarından, projeler yoluyla ülkeye kaynak aktarımında gençler oldukça yoğun çaba sarf etmiş ve 81 ilde, 900 e yakın ilçede yüzlerce küçük-büyük projeyi hayata geçirmiştir. 

    Biz Gençler, ideolojik ayrımları ülke menfaatleri potasında eritebilme yetisine sahibiz. Bu gerçeklik, sivil toplum çalışmalarımızda, en aşırı uçtaki zıt görüşlerin bile kendi memleketleri için aynı masa etrafında toplanması ve fikir , iş üretmesi tecrübesiyle sabittir. 

    Nüfusumuzun % 22’sinin 18–30 yaş olduğu istatistiğiyle, bu seçimlerde bu yaş aralığında yaklaşık 15 milyon insanın oy kullanacağı gerçeği ortaya çıkmaktadır. 25–30 yaş arası seçilme hakkına kavuşan genç sayısı ise 5.899.255’tir. Bu çoğunluk ülkemizde kendi adına karar alma mekanızmalarında görev alacak kendi hak ve özgürlüklerini savunacak Ulusal Gençlik politikasını oluşturacak oluşum içinde TBMM'de Genç Milletvekilleri görmeyi arzu etmektedir. 

    Ülkemiz yıllardır AB üyeliği için ciddi gayret ve çaba içinde iken gençlere ve genç siyasetçilere Avrupa ülkelerindeki gibi gerekli önem, gerekli değer verilmemektedir. Genelde seçimlerde hatırlanan gençlere aktif siyaset fırsatı verilmiyor. Seçimlerde bayrak asmak, pankart asmak, bildiri dağıtmak için hatırlanan gençlerimiz sadece seçim zamanı hatırlanmak istemiyor. Gençler; siyasetçilerin geleceğin mimarları olacakları ifadelerini sadece söylemlerde duymak istemiyor. 

    Ülkemizde 22 li yaşlarda eğitimlerini tamamlayıp hayata atılan; Öğretmen olarak geleceğimizin teminatı çocuklarımızı eğiten gençler var, doktor olup sağlığımızı emanet ettiğimiz gençler var, polis olup güvenliğimizi emanet ettiğimiz gençler var, asker olup vatanımızı emanet ettiğimiz gençler var peki neden ülkemizi gençliğine yol açacak ulusal gençlik politikalrı oluşturaak , ülke geleceğine sahip çıkacak genç siyasetçilere imkân ve fırsat verilmemektedir.? 

    Avrupa ülkelerinde 18 yaşında milletvekili olan ve su an ikinci dönem milletvekilli görevini yapan , ülkesini AB parlamentosunda temsil eden genç siyasetçiler var. 

    Bizler Türk gençleri olarak geleceğin mimarları değil bugünkü hayatın çözüm ortakları olmak istiyoruz.Genç yaşta seçilebilecek yerlerden aday gösterilip seçilmek istiyoruz. 

    Uğur BÜYÜKÇULCU 

     
    Toplam blog
    : 1
    : 473
    Kayıt tarihi
    : 28.01.11
     
     

    TOBB Genç Girişimciler Kurulu Isparta İl Başkan Yardımcısı, Isparta Gençlik Meclisi eski başkanı, Is..