Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '11

 
Kategori
Siyaset
 

Türk Olmak Zor Zanaat...

Türk Olmak Zor Zanaat...
 

Ülkemin adı TÜRKİYE CUMHURİYETİ ama ülkemde en zor zanaat Türk olmak… 

Türk olmak uğruna bir dönemin gazetecileri bilim adamları göz göre göre ölüme gitmişlerdir. Türk olmak uğruna Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da atalarımız şehit olmuşlardır. 

İşte böylesine zordur ülkemde Türk olmak yürek ister cesaret ister kendinden önce vatanım diyebilmek ister. 

24 ocak günü Uğur Mumcu Türk olmak uğruna katledilmedi mi? Kubilay Türk olmak uğruna şehit edilmedi mi? Gaffar Okkan Türk olmak uğruna şehit düşmedi mi? 

Günümüzde cezaevi köşelerinde çürütülmeye uğraşılan aslında yüreklerinde taşıdıkları Türk olmak ruhu değil mi? Bu kadar saldırılara rağmen Türk olmak için çırpınanlar göstermekte değil mi? Biz yılmadık yıkılmadık onurla gururla mücadelemizi veriyoruz. Atalarımızın bizlere emanet ettiği Türk olmak ruhunu bizden sonra gelecek olanlara taşıyoruz. 

Bayrağımıza, marşımıza, vatanımıza sahip çıkarak söylüyoruz NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 

Ülkemizde Türk olmaya her türlü saldırıların yükseldiği bu dönemde ayakta kalarak atalarının açtığı yolda bu uğurda her ne pahasına olursa olsun yürümek cesaretini gösteren gerçek Türkler olduğu sürece bu ruhu yok etmeye hiçbir güç yetmeyecektir. 

Şartların her yoldan zorlanıyor olması vatanım üzerinde çeşitli oyunların oynanmakta olması bizden önce gelen atalarımızı yıldıramadığı gibi biz genç kuşak Türkleri de yıldıramayacaktır. 

Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün açtığı yolda ve gösterdiği ülküde onun bize emanet ettiği ışık doğrultusunda önümüze çıkan bütün engellere rağmen ilerlemeye devam edeceğiz. 

Bu yolda varsın bazı öğretmenlerimizce milli günlerde tören düzenlediğimiz için cezalandırılalım. Varsın Türk olmanın onurunu gururunu taşıdığımızdan dolayı bazı güçlerce saldırılara maruz kalalım. Biz Türk gençleri olarak atalarımıza layık olmanın onurunu gururunu taşıyalım, çünkü önemli olan bu dönemde Türk olmak uğruna mücadele edebilmektir. 

İşte bunlar yüzünden zor zanaattır Türk olmak… 

Çünkü Türk olmanın onurunu gururunu taşımayan insanlar ülkemizi kuşatmışlardır. Bu insanlarla mücadele etmek her Türk vatandaşının asli görevidir. Bu mücadelemizi yılmadan usanmadan zafere erişene kadar yapmaktır önemli olan. 

Bu mücadele uğruna canından özgürlüğünden vazgeçip Türk olma onurundan vazgeçmeyen tüm büyüklerimi saygı ve minnetle anıyorum. Bugün hunharca katledilen Uğur Mumcu’yu saygı ve rahmetle anıyorum. Gaffar Okkan’ı rahmet ve saygıyla anıyorum. 

Türk olmak zor zanaat benim ülkemde… 

İşte o yüzden… 

Türk olmak uğruna ve Türk olmanın onurunla söylüyorum… 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 

 

Saygılarımla… 

Burçak YAZICI 

 
Toplam blog
: 168
: 1098
Kayıt tarihi
: 02.07.10
 
 

4 kasım 1996 yılında İstanbul'da dünyaya geldim. Bu sene ilköğretimden mezun oldum. Okul hayatımd..