Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

E. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/emeklibirsubay

25 Şubat '10

 
Kategori
Güncel
 

Genelkurmay 2002'den beri aynı Genelkurmay?...

Genelkurmay 2002'den beri aynı Genelkurmay?...
 

Dostluk Ziyareti


2002 yilindan bu yana, Genelkurmay 1 nci ve 2 nci Başkanları sadece yer degistirmisler! "Nasil?.." dediginizi duyuyorum. 2002 Yilinda Genelkurmay Başkanı, Orgeneral Hilmi ÖZKÖK, onun ikinci adami, daha dogrusu Genelkurmay Karargahinin beyni Orgeneral Yaşar BÜYÜKANIT. Bir yil sonra Hilmi ÖZKÖK kendisine 2 nci Başkan olarak İlker BAŞBUĞ 'u secmis. Iki sene bu iki Orgeneral, Genelkurmay'i birlikte yonetmisler. Iki yil sonra'da Orgeneral Işık KOŞANER 2nci Başkan olmus!...

Sonrasinda da sirali Genelkurmay Baskanlari; Yaşar BÜYÜKANIT, İlker BAŞBUĞ.

Onumuzde ki sene kim gelecek? Muhtemelen Orgeneral Işık KOŞANER.

Kisacasi bu hukumetle calisan Genelkurmay 2002 yilindan bu gune, hep devamlilik gostermis.

Hersey, Genelkurmay-Hukumet arasinda bu kadar uyumluyken; Genelkurmay'i yonetenler hep ayniyken; peki. darbeyi kim, nasil yapacakdi?

***

Askerligini yapmis olan herkes kendi komutanini bilir. Hatta; hatirinizdadir, kendi komutanimizdan baska subaylara ukalalik ettigimiz bile olmustur!

Eger; "Balyoz Harekati" 1nci Ordu'ya ait bir plansa, bu planda 1nci Ordu ile alakasi olmayan, hicbir kuvvetin komutani- momutani olmayan Harp Akademileri Komutani'nin nasil imzasi olur? Emrinde ogrencilerinden baska hicbir silahli gucu olmayan "Okul Muduru" diyebilecegimiz biri, "Ege'de Jetlerin vurulmasi" icin nasil emir verebilir?

Yani; uyduruktan tayyare...

***

Orgeneral Ibrahim Fırtına Amerika'da Askeri Atese iken, ben de Amerika'da Amerikan Hava Kuvvetleri'nde gorevliydim. Gece bile uyumaz, hep egitim dusunurdu. "Su konuyu bir arastirsan?... Mektupla Egitim, Gorevbasi Egitimi...."

Ben Yarbay'ken Lojistik Baskanimizdi. Hava Kuvvetleri'nde Guvenligin Profosyonel kisilere devredilmesini, Harekat Baskani devre arkadasi Mete Ayken'le birlikte en cok destek veren komutanlardandi. Bir komutan, askerlikte profosyonellesmeyi dusunuyorsa, "Darbe-Marbe" dusunmez. Cunki; profosyonel kafadaki kisileri her istediginiz sekilde sokakta kullanamazsiniz!

Sonra?

Bu iki devre arkadasinin kibarliklari bile, bir asker icin gerektiginden fazlaydi...

Bilmiyenleriniz vardir:

Korgeneral Ibrahim Firtina, 1nci Hava Kuvvet Komutani iken, Yunanistan Hava Kuvvetleri'ne arkasinda 12 Turk Jeti ile birlikte "Dostluk Ziyareti" yapmisti!...

 
Toplam blog
: 798
: 2506
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

Harp Okulu 1974 mezunuyum. 1983'de Kurmay Subay olarak mezun oldum. 1987 yılında Silahlı Kuvv..