Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '19

 
Kategori
Sağlık
 

Genital Bölge Dudak Estetiği

Kadın genital bölgesinde labia adı verilen ve vajen girişini her iki taraftan kapatan anatomik yapılar mevcuttur. Dudak olarak da adlandırılan bu yapılar küçük ve büyük olmak üzere ikişer adettir. İç kısımda yer alan dudaklar, küçük, kıl içermeyen, yumuşak  ve dışarıdan belli olmayan büyüklüktedir. Dış dudaklar ise büyük, kıl içeren ve iç dudakları kapatacak şekilde yerleşimli yapılardır.

Labioplasti, iç ve dış dudakların şekil bozuklukları, asimetrileri, sarkmaları, hacim kayıpları ve aşırı büyük olmaları gibi estetik sorunların operasyonla düzeltilmesi işlemidir.

Küçük dudaklarla ilgili sorunlar genelde aşırı büyük olmalarıdır. Bu durum estetik bir kaygı oluşturduğu  gibi, cinsel ilişki sırasında fonksiyonel bir problemede neden olabilmektedir. Mayo, bikini veya tayt gibi dar ve sıkı giysilerde o bölgede rahatsız edici kabarık bir görüntü oluşabilmektedir. Küçük dudaklar doğuştan büyük ve sarkık olabilir ve bu durum  yaşla birlikte bir miktar daha artabilir.

Büyük dudaklardaki sorunlar genelde hacim kaybı, sarkma ve gevşemedir. Hacimsiz ve sarkık büyük dudaklar, küçük dudakları yeteri kadar kapatamaz ve küçük dudaklar travmaya açık hale gelir.

Labioplasti operasyonları ile yukarıda bahsedilen sorunlar çözülebilmektedir. Cerrahi olarak yapılabildiği gibi lazer kullanılarak da labioplasti yapılabilmektedir. Büyük dudaklardaki hacim kayıplarını gidermek için dolgu işlemi yapılabilir. İşlemler genellikle lokal anestezi altında kısa sürede yapılır ve hastanede yatış gerektirmez.

 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
Op. Dr. Tamer Gültekin

http://www.drtamergultekin.com/

 
Toplam blog
: 38
: 46
Kayıt tarihi
: 10.06.19
 
 

Yrd. Doç. Dr. Tamer Gültekin 1977 yılında Gaziantep'te doğdu. 1990 yılında İstanbul Abdi İpekçi İ..