Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Genital Estetik ihtiyaç mı lüks mü?

Genital Estetik ihtiyaç mı lüks mü?
 

genital estetik


Genital bölge estetiği özellikle sosyal medyada yer alan bir kaç videodan sonra iyice popüler hale geldi. Peki nedir bu genital estetik, Gerçekten yaptırılması gerekli mi? Bugün size bu konular hakkında bilgi vermeye çalışacağım. Estetik ameliyatlar görsel olduğu kadar sağlık açısından da yapılmaktadır göğüs küçültme, genital estetik ve botox gibi işlemler görünümden çok sağlık için yapılan işlemlerdir.
 
Vajina Estetiğini Kimler Yaptırıyor?
Bu ameliyatın bir çok nedeni olabiliyor estetik merkezimize gelen hastaların ortak noktaları ise;
 
Üç veya daha fazla doğum yapanlar
Doğum sırasında aşırı zorlananlar
Doğum ameliyatı sonrasında bölgenin enfeksiyon kapması
Aşırı cinsel ilişkiye girme
Yaşlılıkla birlikte vajina bölgesinin deforme olması
Genetik yapıda bozukluk
İdrar, büyük tuvalet ve gazını tutamama
 
Gibi rahatsızlıkları olan kadınlar genital estetik ameliyatını tercih etmektedir. Hekimler öncelikle hastanın durumunun hangi aşamada olduğunu tespit eder yukarıda yer alan sorunların tamamında cerrahi işlem olmayabilir, eğer bu sorunlarla yeni karşılaşılmış ise erten tanı sayesinde fizik tedavi yöntemleri ile sağlık sorunları giderilmeye çalışılır. Dünya genelinde gerçekleştirilen genital estetik ameliyatların %90'ı başarıyla sonuçlanmıştır. Bir veya bir kaç şikayeti olan hastaların tedavileri tek bir cerrahi müdahale ile düzelebilmektedir.
 
Genital estetik ameliyatları çoğu zaman lokal anestezi ile yapılmaktadır, bu tür ameliyatlarda hekim seçimi oldukça önemlidir. Oldukça önemli ve hayati bir cerrahi işlem olan genital estetik operasyonunda en çok tercih edilen yöntem ise vajina daraltmadır. Nedbe bölgesinin düzeltilmesi ile gerçekleşen vajina daraltma ortalama bir saat sürmektedir. Özellikle doğum sonrasında genişleyen vajina duvarlarına uygulanan bu operasyon aynı zamanda daha iyi bir görünüm sağlamaktadır.
 
Farklı Genital Estetik Ameliyatları
 
Klitoris Ameliyatı : Eski Yunanca'da kleitoris yani küçük tepe anlamına gelen ve vajinanın yan duvarlarını temsil eden bu bölge kadınların cinsel ilişkide haz almasını sağlar. Fazla derinin kleitoris bölgesini kaplaması sonucu kadın ilişki esnasında orgazm olamaz.
 
Labioplasti Ameliyatı : Hastanın durumuna göre genel yada lokal anestezi şeklinde gerçekleştirilen labioplasti ameliyatı iç ve dış dudak büyüklüğünden rahatsız olan kadınlarda uygulanan cerrahi bir işlemdir.
 
Op. Dr. EBRU DURMUŞ
ESTETİK PLASTİK CERRAHİ UZMANI
www.myraestetik.com/genital-estetik-hakkinda-merak-edilenler
 
Toplam blog
: 22
: 210
Kayıt tarihi
: 13.03.17
 
 

Merhaba ben Ebru Durmuş, Myra Estetik kurucusu ve sahibiyim. Burada bulunma amacım özellikle este..