Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Gerçek bir centilmen nasıl davranır?

Gerçek bir centilmen nasıl davranır?
 

Bu günlerde etliye sütlüye fazla karışmaya gerek yok! Hele hele Türk Dil Kurumu’nun “müsait” kelimesine verdiği anlama hiç girmeye gerek yok.1 ayda 57 kadının öldürüldüğü bir ülkede, “müsait” kelimesini getirip kadına bağlamak, olsa olsa bir centilmenlik hareketi olamaz..!

Atatürk’ün CHP’ye verdiği İş Bankası Hisselerinin gelirlerinin yarısını alan bir kurum, bazen böyle saçmalıklar yapabilir diye geçiştirip, biz gerçek bir centilmen nasıl davranması hakkında bilgi verelim.

Öyle ya böylesi “İleri Demokrasiyle” yönetilen ve Yeni Türkiye’mizde insanların birbirine nasıl davranacağı hakkında kafa yormamız gerekmiyor mu?

Her ne kadar “İç Güvenlik Yasası” biraz sorun yaratsa da, Yeni Türkiye’nin inşası için böyle bir yasaya ihtiyaç var diyerek, biz centilmenliği elden bırakmayalım..!

Peki, gerçek bir centilmen nasıl olur?

Gerçek bir centilmenle birlikte olduğunuzun bazı işaretleri şöyle:

Sevgilinizin gerçek bir centilmen olup olmadığını mı merak ediyorsunuz? 

Sizler için "Gerçek bir centilmen nasıl davranır ?" sorusunun cevabını araştıran uzmanlar, bekledikleri sonuçları alamamışlar! Ve maalesef ulaştıkları sonuçlar pek iç açıcı değil.

Ne yazık ki, günümüzde gerçek bir centilmene fazla rastlayamamışlar! Aslında şöyle bir saray gezisi yapsalardı o zaman rastlarlardı!..

Eğer sevgilinizde bu centilmenlik belirtilerine rastlıyorsanız ona sıkıca sarılın ve gitmesine izin vermeyin diyerek, bir centilmenin kolay bulunmadığını söylüyorlar!

İşte centilmen erkeklerin ortak özellikleri...

Gerçek bir centilmen hesabı her zaman kendi ödermiş. (Yani cebinin her zaman dolu olması gerekir.)

Arada bir sizin hesabı ödemeniz tabii ki yanlış bir hareket değil, ama centilmenliğin 1. kuralı hesabı ödemek ve bunu en kibar şekilde yapmakmış.

Gerçek bir centilmen, kapıları sizin için açar.

Kadınların kendi kapılarını kendilerinin açabileceklerinin son derece farkındayız fakat gerçek bir centilmen bunu sizin için yapmak ister.

Eğer sevgiliniz sizin için restoran, apartman ve arabanın kapısını açıyorsa onun bu zarif alışkanlığını takdir edin. 

Sevgilinizin sizin için bunu yapmasına müsaade ederseniz ilişkiniz devam ettiği sürece kapılarınızı açmaya devam edecektir.

Gerçek bir centilmen her zaman büyüklerine saygı gösterir.

Aile büyüklerine saygı gösteren birini takdir etmemek elde değil. Ayrıca, sevgilinizin büyüklerine nasıl davrandığından yola çıkarak onun karakteri hakkında bir fikir edinebilirsiniz.

Şöyle düşünün; etrafındakilerle iyi anlaşamayan bir erkek sizinle de iyi anlaşamaz.

Gerçek bir centilmen evinizin önüne geldiğinde aşağı inmenizi size kornaya basarak haber vermez! Gerçi cep telefonu çıkınca, kornaya gerek kalmadı..!

Centilmen erkekler sevgilileri kendilerini bekletse bile asla kornaya basmaz ve hatta yukarı kapıya kadar çıkarak size eşlik eder.

Gerçek bir centilmen sizin için çantanızı, bavulunuzu ya da alışveriş poşetlerinizi taşır. Lütfen büyük çanta, valiz almayın..! Hele hele alışveriş merkezlerine girince kendinizi unutup, yanınızdakini uşak gibi görmeyin..!

Bu erkeklerin sevgilileri için yaptığı en harika şeylerden biri. Alışveriş merkezinde gezerken bile biraz ağır olan çantanızı sizi yormamak için utanmadan taşıyacak bir sevgiliniz varsa kıymetini bilmelisiniz!

Gerçek bir centilmen size karşı koruyucu davranır.

Centilmen sevgiliniz kaldırımda yürürken arabaların geçtiği taraftan kendisi yürür ya da şehrin tekinsiz bölgelerine gidecekseniz size mutlaka eşlik eder. Bu demek oluyor ki; sizin için ölümü göze almış, aşkından yerlerde sürünen birisi var..!

Sevgilinizin sizi korumak istemesi ve sizi düşünmesi gerçekten harika! Kendinizi güçlü bir şövalyenin koruduğu prenses gibi hissedebilirsiniz...

Peki, bu kadar centilmene karşı siz ne yapıyorsunuz?

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..