Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '07

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Geri zekalılar / Hayvanlar / Normaller

Sayın okurlar bizler her tartışmamızda, eleştirimizde, yazımızda ağır eleştiri yöneltmenin bir aracı olarak hakaret etme çabasını, çabadan öte etmeyi, kaba bir üslupla konuşmayı, bağırmayı son derece doğal buluyoruz. Ne kadar çok hakaret veya çabası, daha çok bağırarak karşımızdakini bastırma, o kadar sıkı tartışmacı veya o kadar ağır yazan yazar olduğumuzu veya ne kadar korkusuz olduğumuzu gösteriyor diye düşünüyoruz. Bence düşünmekten öte inanıyoruz buna. Üstelik de bunu hepimiz yapıyoruz. Siyasiler, sunucular, entelektüellerimiz, hepimiz. Bu içimize işlemiş durumda.

Bir de aşağıdaki yazacaklarımdan önce belirtmeliyim ki ben bir down sendromlu kız babasıyım. Bunu TV programlarındaki vicdan sömürüsü yapıp siyasi desteği sağlamak isteyenler gibi yazmıyorum. DS çocukları çok iyi tanıdığım için yazıyorum.

Sayın okurlar bir yarışmada bir yarışmacı hata yapar sunucunun esprili eleştiri anlayışı geri zekalı! dır. Bir sürücü emniyet şeridine girer. Ağır yazarlarımızdan eleştiri geri zekalı! dır. Medyada trafik kazasından sonra başlık "Vay hayvan vay" şeklinde olabilir. Dün bence çok hoş bir program olan "Yaşamdan dakikalar" ı izleyebilecek saatte evde olabildim. Bu arada konuşurken de konuyu kaçırdım ama Sn. Hıncal Uluç' un "bunlar geri zekalı mı" diyerek eleştirdiğini duydum. Diğer sayın konuşmacılarda hiç tepki vermediler. Her ne ise yapılan hata onlar içinde sanırım geri zekalılık yakıştırması çok normaldi.

Sayın okurlar emniyet şeridine girmek bilinçli bir tercihtir. DS olmak bilinçli bir tercih değildir. Otistik veya başka herhangi bir mental sorun bilinçli tercih değildir. Emniyet şeridine girmek suçtur. DS olmak hadi hoşa giden deyimi söyleyelim geri zekalılık! suç değildir. Bu deyimi kullanamazsınız. Helede Sn. Sunay Akın, Sn. Nebil Özgentürk, Sn. Haşmet Babaoğlu, Sn. Hıncal Uluç gibi örnek davranış biçimi sergilemek zorunda olanlar bu deyimi böyle kullanamazlar.

Bu ülkeyi bu hale geri zekalılar getirmedi. Geri zekalılar Gediz deltasına apartman site / alışveriş merkezi dikmedi. Tam tersine sayısı meçhul normaller! bunu yaptı. Geri zekalılar sokağa hiç tükürmezler. Geri zekalılar arabaları temiz kalsın diye sigara izmaritini camdan yere atma akıllığını gösteremezler. Onlar geri zekalıdır. Türkiye' deki yargı, çevre, sağlık, eğitim sorunlarını yaratan siyasiler geri zekalıların içinden değil normallerden! çıktı. O siyasilere geri zekalılar değil normaller! oy verdi. Nüfus artarken bunu çözmeden yol yapmayı geri zekalılar düşünemedi. Geri zekalı işte. Akıllı olsa zaten onu çözmek yerine o da yol yapanlar kervanına katılıp belki biraz para kazanmayı düşünecek.

Sayın okurlar ben bir DS babası olarak söylüyorum ki (kızım 18 yaşında ve çok fazlasını tanıyorum) eğer biraz geri zekalılarla yaşarsanız kimin geri zekalı olduğu konusunda kuşkuya kapılırsınız. Ama aslında yaşamanıza da gerek yok. Düşünün şikayetçi olduğunuz her ne varsa onu kim yaptı yapıyor. Hiç çantanızı kapıp kaçan Otistik gördünüz mü? Hiç haraç çetesi kuran DS gördünüz mü? Daha ne isterseniz düşünün.

Geri zekalı kim ?

Not: Bu arada gene uzatınca hayvanlara yer kalmadı. Bir dahaki yazıya.

 
Toplam blog
: 226
: 558
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

15 Nisan 1959 İstanbul doğumluyum. Marmara üniversitesi siyasal bilimler fakültesi mezunuyum. Ancak ..