Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Gerilim Baş Ağrısı, Boyun ve Sırt Ağrısı Tedavi Öyküsü

Gerilim Baş Ağrısı, Boyun ve Sırt Ağrısı Tedavi Öyküsü
 

Boyun ve Sırt Ağrısı


Baş ağrıları çoğunlukla boyun ve sırt ağrıları ile birlikte olur. Ağrı öncelikle boyunda kasılma ile başlayabilir ya da baş ağrısı boyunda da tutulmaya yol açabilir. Sürekli başı, boynu ağrıyanlar da vardır. Bazı hastalarda boyun fıtığı da saptanır ve fıtığın baş ağrısı yaptığı gibi yorumlar yapılır. Başla boyun ilişkilidir ama başı boyun taşır, baştaki problemler boyuna yansır. 
 
47 yaşındaki mali müşavir kadın hastanın uzun yıllardır yaşadıkları pek çoğumuzda farklı derecelerde olan problemlerdir. 
 
“Aslında uzun yıllardır baş, ense, boyun ve sırt ağrılarım var. Üniversite yıllarımda bile biri  boynumu, sırtımı ovsa bayılırdım. O yıllarda ders çalıştığım için boynum tutuluyor sanırdım. Hayat içinde bu şikâyetler çok arttı. Hep sırtımda kulunçlarım vardı ama son 2 yıldır dayanılmaz hal aldı. Fizik tedaviye daha önce bir kür gitmiştim. Biraz fayda etmişti. En azından 3-5 ay ağrılarım biraz azalmıştı. Bu defasında hiç faydası olmadı. 
Boynum ve sırtımda yaygın fibrozit dedikleri kulunçlar, kas sertleşmeleri var. Biz bunları uyutacağız dediler, iğneler yaptılar olmadı. Sonra kaplıcaya gittim, sonra kuru iğne tedavisi yaptırdım biraz yumuşatıyor ama aynen orada duruyor, geçmiyor. 
 
Baş ağrım boyun sertliğim arttığında, tüm başımda oluyor. Daha çok sıkışma gibi hissediyorum. Stresli olunca kendini belli ediyor. İlaçla geçebiliyor. Bazen ilaçla da geçmiyor, şiddetli olabiliyor.”
 
Bu hastada Gökmen Yaklaşımı ile değerlendirme yapıldı. Boyun ve sırt kaslarında spazma ve fibrozit denilen kas yapışıklıklarına sebep olan bozucu alanlar düzeltildi. Bunun için kas yapısındaki sorun nöral terapi ile düzeltildi. Baş boyun bölgesinde spazma neden olan, çene eklemi ve ilgili kaslardaki dengesiz kullanım diş hekimliğinde yapılan splint tedavisi ile düzeltildi. Hastanın kas spazmında ağrılarında uzun vadeli çözüm sağlanmış oldu. Kaslardaki spazma bağlı olan gerilim baş ağrısı olarak sınıflandırılabilecek olan baş ağrısı kayboldu. Boyun ve sırttaki kas spazmları daha iyi hale geldi.
 
 
 
 
Toplam blog
: 120
: 1777
Kayıt tarihi
: 07.05.14
 
 

Klasik tıp eğitimi ile integratif tıp bilgilerini birleştirerek “Gökmen Yaklaşımı” adını verdiği ..