Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Gezi Parkı mı emperyalist çarkı mı?

Gezi Parkı mı emperyalist çarkı mı?
 

internetten alınmıştır.


İstanbulu biraz bilirim. Taksim'e de  gitmişliğim vardır. Ancak bu Gezi Parkı neresidir hatırlamıyorum. Burası nedir, ne kadar ağaçlıdır hiç bilmiyorum.

Bunca kıyamet koparılmasına bakınca bu Gezi Parkı, Hyde Park gibi bir yer sanıyor insan... Herhalde değildir... Olsaydı bizde biraz bilirdik.

Ama ne olursa olsun, İstanbulda yaşayan insanların bir "parkın" yıkılmasına karşı çıkmalarını anlaşılır bir durum. İnsanlar alıştıkları,gezdikleri; anılarının bulunduğu parkın değiştirilmesini istemeyebilir... Sorun bu değil...

Sorun şudur:

Nasıl oluyorda İzmirde, Ankarada da Gezi Parkı protestoları oluyor, bun anlamak mümkün değil... İstanbuldaki Gezi Parkı'ndan Ankara'ya İzmir'e ne?...

CHP'nin mal bulmuş mağrıbi gibi Gezi Parkı protestolarının üzerine oturmaya, buradan siyaset devşirmeye çalışması da bilinen CHP kurnazlığı..

Bu ülkede kaç park yıkıldı, kaç ağaç kesildi bilen var mı?... Polisin şiddetli davranması ilk midir peki?

Burada bir tezgah var... Bir gezi parkı protestosundan "Türk Baharı" çıkarmak isteyenler uluslararası tezgahın ağına düşenlerder.

Bu ülkede Türk Baharı zaten on yıl önce demokratik yollarla yaşanmıştır. Halkı küçümseyen, halka tepeden bakan azınlıklar yine halk tarafından tasfiye edilmiştir.

Bu "kalkışma denemesi" uluslarası kışkırtmanın; Türkiye'nin ekonomide, siyasette büyümesini durdurma çabalarının eseridir.

Tüm Batı dünyasının bu Gezi Parkı protestolarına geniş ilgi göstermesi; gazete ve televizyonlarının geniş yer ayırması Türkiye'yi de diğer Ortadoğu ülkeleri gibi fotoğraflama çalışmasıdır.

Anlaşılan o ki, iç muhalefetin tezgahladığı "cumhuriyet mitingleri" başarılı olamayınca, dış muhalefet devreye girmiş durumda.

Türkiye'nin istikrarını bozmak adına uluslararası bir iş birliği seziliyor.

Evet, polis yersiz şiddet kullanmıştır; evet, Gezi Parkı ve tüm parklar korunmalıdır. Ama işin bu olmadığı, amacın Gezi Parkında gezmek olmadığı aşikar.

Hem Hükumet durup düşünmeli, hem de akıl sahibi izan sahibi insanlar bu kargaşadan  siyaset devşirmeye çalışanlara alet olmamalıdır.

Gezi Parkı'nı koruyacağım diye emperyalizmin çarkına düşmeyin!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..