Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '17

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Gıdalarda akıllı etiket sistemi

Gıdalarda akıllı etiket sistemi
 

Gıdalarda akıllı etiket sistemi


Her geçen gün tüketici olarak bilinçlendiğiniz ve gıda ürünlerini satın alırken dikkat ettiğiniz şu zamanlarda, sizler için daha değişik ve kolay bir sistemler gelebilir sevgili okurlar. Aslında bu çok önceden tasarlanmış bir durum, her an karşı karşıya gelebiliriz. Bizler artık iyi biliyoruz ki , tükettiğimiz gıdalar sağlığımızla paralel ilerliyor. Evet yaşayabilmek için beslenmek zorundayız ama kendimize soracağımız “ Neyi yiyoruz, neyi içiyoruz? “ sorusu sağlığımızı koruyabilmek için ve güvenli gıda tüketimi için en önemli soruların başında yer alıyor.

Daha önceki yazılarımda, güvenli gıda tüketimi, gıda ambalajlarında bulunan semboller, dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında birçok kez sizinle paylaşımda bulunmuştum. Bu sefer dikkatimi çeken haber ise, ürün doğrulama ve takip sistemi. Yani diğer adıyla “ Akıllı etiket “ olarak bahsedebiliriz. Başlangıç itibariyle tüm gıdalarda değil de belirli gıdalarda bulunacak olan bu akıllı etiket sistemi sayesinde o gıdanın kim tarafından üretildiğini ,alerjen bileşenlerini, ne ile tüketilmemesi gerektiği gibi bilgileri öğrenebilyorsunuz. Ambalaj üzerinde bulunan sorgulama numarası ile bu işlemin ( mesaj, internet, uygulama) gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Gıda güvenliğinin, gıda hijyeninin, satın alınırken dikkat edilmesi gereken birçok noktanın bu şekilde karşımıza çıkacak olması sevindirici. Başlangıçta değişik gelse de tüketicilerimizin kısa sürede alışıp bu sistemi sevebileceğini düşünüyorum. Umarım en kısa zamanda başlar ve sizler de çok daha bilinçli tüketiciler olma yolunda ilerlersiniz.

Not : “ Etiketin bile akıllısı makbul. “                                                                         Sağlıkla kalın!

                                                                                   Gıda Mühendisi-  Nermin Özge BİLGE

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..