Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '07

 
Kategori
Küresel Isınma
 

Gitsin buzullar gelsin yeni petrol yatakları

Gitsin buzullar gelsin yeni petrol yatakları
 

Biz küresel ısınma diyoruz onlar, zengin petrol yatakları diyor. Biz buzullar eriyor diyoruz onlar, okyanusta kestirme yol açıldı diyor. Neredeyse sevinçten zıplayacaklar. Ağızlarından akan salyalar pahalı takım elbiselerine bulaşıyor. Zararı yok. Yeni petrol yatakları bulacağız bir takım elbisenin lafımı olur.

Ne diyor bu demeyin. Aşağıdaki haberi okursanız ne demek istediğimi anlarsınız.

"Avrupa Uzay Ajansı(ESA), Kuzey Buz Denizi'ndeki erime sonucu buzulların kapladığı alanın, uydudan ölçümlerin başladığı 1978'den sonraki en alt seviyesine indiğini ve Avrupa'dan Büyük Okyanusa kutup üzerinden kestirme deniz yolunun açıldığını duyurdu.

Denizcilik şirketlerinin yıllardır açılmasını umdukları rotanın uydu fotoğraflarını yayımlayan ESA, bölgenin artık denizciliğe tamamen elverişli olduğunu duyurdu.

Denizcilik firmaları, Kuzeybatı Geçişinin, Kanada'nın kuzey kıyılarından Panama Kanalı'na en ucuz gemi seferini sağlayacağını da hesaplıyor.

Buzullların erimesiyle birlikte Rusya ve Kanada bölgede kıta sahanlığı iddiasında bulunurken, bu ülkelerin yanı sıra diğer bazıları da deniz dibi kıta uzantısındaki zengin petrol ve doğalgaz yataklarından yararlanmayı planlıyor."

Tüm buzullar erise ortaya çıkan yeni petrol ve doğalgaz yatakları için bayram edecekler de, hangi yaşanacak dünyaya bunları satacaklar hiç hesaplamıyorlar.

Bu azınlık takımı, evleri alevler içindeyken yangını söndürmeyi düşünmeyip, dışarı dahi kendini atmayıp; "Aman Allahım paralarım, altınlarım" diye çırpınan, zavallı insancıklar gibi.

Nedir bu açgözlülük, mülk düşkünlüğü, güç sahibi olmak... Daha çok para, daha fazla mutluluk mu demek. Değil!
Bunu bilmiyorlar. Farketmiyorlar. Cennet Dünya'da ihtiyacın kadarıyla yaşamak yerine, Cehennem Dünya'nın tek sahibi olmak istiyorlar. Kırlarda koşan çocuklara değil, bir an önce bu gücü devralacak duygudan yoksun çocuklara sahip olmak istiyorlar.

Yukarıdaki haberi okuyunca dehşete kapıldım. Tüm ülkelerin en öncelikli sorunu haline gelmiş olan "küresel ısınma" bu kadar çok sorgulanırken, acilen bir şeyler yapılması gerekirken, böyle bir anlayışın sergilenmesi vahim bir durum.
blog resmi; http://img.mynet.com/ha2/buzul.jpg

http://www.sabah.com.tr/haber, 0540B61877D84496B49C96CD2C673F9D.html

 
Toplam blog
: 12
: 1608
Kayıt tarihi
: 09.09.07
 
 

1972'de İstanbul'da doğdum. Hacettepe Üniversitesi İşletme mezunuyum. 10 yıldır Satış-Pazarlama sekt..