Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '10

 
Kategori
Haber
 

Gizli Müşteri Uygulaması!

Gizli Müşteri Uygulaması!
 

Çok sayıda şubelerini kontrol etmeleri içinden çıkılmaz hal almış olmalı ki, bazı marka firmalar yeni arayışlara yönelmişler!
Buldukları yöntem ise çok ilginç doğrusu!
Süpermarketler ve akaryakıt istasyonları başta olmak üzere bir çok sektör bizzat biz müşterileri tarafından denetleniyor artık!
Tıpkı geçmişte sorunlardan haberdar olmak için Padişahlarımızın tebdili kıyafet ile halkın arasında dolaşması olayında olduğu gibi!..

Bu yeni uygulamada, çalışanlarının müşteriye verdiği önemin rutin denetimler dışında ayrıca birde ''müşteri gözüyle'' ölçülmesi amaçlanmış!

Hem bu sayede çalışanlarına verdikleri eğitimlerin ne kadar hayata geçtiğini, sattığı ürün ve verilen hizmet hakkında ne kadar bilgiye sahip olduklarını test etmiş oluyorlar!

Firmaların gizli müşteri seçimlerindeki kriterler için ise, kişinin karşılaştığı olumlu ya da olumsuz olayları objektif olarak değerlendirebilecek vasıflara sahip olması yeterli!

Ayrıca size verilen adreslerde bu görevi yaparken, her zaman ki doğallığınızı korumanız yani kendinizi deşifre etmemeniz gerekiyor!

Sonuç olarak, firma çalışanlarının hizmet performansları konusundaki gözlemlerinizi yazıya dökerek ilgili şirketi bilgilendiriyor, müşteri memnuniyetinin artırılmasına katkıda bulunuyorsunuz!

Çünkü bu tespitler dikkate alınarak şikayet edilen şube yada kişiler ikaz ediliyor ve amaçlanan başarıya ulaşılıyor.

Şimdi gelelim, gizli müşteri olarak görevlendirilen kişinin bu işten kazancı nedir sorusuna!

Öncelikle, zaten yapacakları bir alışverişi %50'lere varan indirimler sayesinde çok daha düşük bir harcamayla yaparak bütçelerine katkı sağlamış oluyorlar!

Ya da adreslerine gönderilen çek karşılandığında diledikleri alışverişi diledikleri zaman yapabiliyorlar!

Bir diğer avantajı, ulaşım ücreti ödenmemesi için genelde kişinin ikamet ettiği semt yakınlarındaki iş yerleri tercih sebebi olmakta!

Hem bu sayede toplum adına önemli bir hizmette bulunuyor, hem de bilinçli bir tüketici kimliği kazanıyorsunuz fena mı?

Bu uygulama paramızın gerçek karşılığını almak ve bunun yanı sıra görevliler tarafından gülümsenerek karşılanmak anlamında olumlu bir adım bana göre!

Gizli müşteri olmak istiyorsanız, bu işi yapan aracı firmalara başvuruda bulunmanız ve size uygun bir iş verilmesini beklemeniz gerekiyor..

 
Toplam blog
: 1021
: 1607
Kayıt tarihi
: 19.10.07
 
 

Çok eski olmayan bir tarihte tıpkı sizler gibi Melek'lere gülümsermişim uykulu hallerimde!  ..