Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '10

 
Kategori
Siyaset
 

Godot'yu bekleyenler!

Samuel Beckett, sanki bizim ütopyacı solcuları anlatmak için yazmış meşhur eseri, Godot'yu Beklerken'i... Yazın boşluğunda okuduğum -aslında yeniden okuduğum- en dolu kitap oldu Godot'u Beklerken...

İlk okumamda da aynı şeyleri düşünmüş müydüm bilmiyorum, ancak bu yeni okumamda gördüm ki, bizim ülkenin yarım aydınları "Godot"u beklemeye devam ediyor.

Kim idiği, ne idüğü meçhul Godot, aslında çoğu zaman bir kuzu kılığına girmiş Kurt olarak geldi bu ülkeye... Ne var ki, kuzu maskesini düşürmek bir türlü mümkün olmadı, günümüze kadar.

Eserle ilgili Vikipedi'nin şu yorumuna tamemen katılıyorum: "Eylemsizliklerine yenilmiş insanların, Godot adında ne olduğunu bilinmeyen bir kimseyi veya "şeyi" beklemelerini konu alan absürd tiyatronun en önemli eserlerinden birisidir"

Bu ülkenin zihni bulanık "aydınları" hep bir Godot beklediler. Bu absürt bekleyiş yeni de değil üstelik... Osmanlının son demlerinden başlayarak günümüze kadar süren umutsuz ve trajik bir bekleyiş...

Kendi eylemsizlikleri içerisinde kaybolmuş olanlar, ülkenin gidişatını değiştirmek için hep bir Godot beklediler. Beklenenler Godot'lar geldi gelmedi değil, ama demir topuzlarını başımıza indirmek için geldiler.

Yediğimiz "darbeler" öyle kadife kılıflara sarılmıştı ki, sonunda Godot'yu bekleyenler darbecilerinin hayranı oldular. Geleceklerini ve hayallerini onların çelik ellerine teslim ettiler.

Bugün sivil iradenin yeni bir Anayasa yapma çabasına yüksek sesle "Hayır" diyenler, aslında bu alışkanlıklarını terk edemeyenlerdir. Halkın iradesinin eyleme geçmesini anlamakta zorlananlardır.

Eğer yeni bir Anayasa gerekiyorsa onu da "Godot" yapacaktır. Bu yüzden Godot beklenmelidir... Geldiğinde bir "balyoz" gibi tepemize binecek olsa da Godot'yu beklemeye devam ederler...

Ne acınası bir durumdur bu!...

Allahtan ki, bu ülkenin sağduyulu halkı "Godot" yu modoyu beklemez...Ülkesinin geleceği adına verilmesi gereken en doğru kararı verir. Bu referandumda böyle olacağına inancım tamdır.

İyi ki bu ülkenin "halkı" var...Ve iyi ki, bazı şeyler bu halka soruluyor bugün.

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..