Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '10

 
Kategori
Futbol
 

Gogo iddaa dünyası - 5

Gogo iddaa dünyası - 5
 

İDDAA LOGOSU IDDAA.COM DAN ALINTIDIR


Geçen hafta denemelerle başladığım tahmin paylaşımlarımı daha düzenli bir şekilde bugünden itibaren Salı-Perşembe programı için her gün öğlen, Cuma – Pazartesi programı için de Cuma akşamüstü yayınlamaya karar verdim. Her şeyden önce bu sadece bir paylaşım. Futbolla ilgiliyim. Ancak profesyonel olarak değil. Bir çok maçı izliyorum. Özellikle internet üzerinden açık kanallarda yayımlanan şifresiz bir çok maçı hangi ligin olursa olsun izliyorum. Az çok fikir sahibi olabiliyorum takımlar hakkında. Fakat tekrar ediyorum uzman değilim. Sadece önsezilerimle ve bir takım verileri değerlendirerek tahminde bulunmaya çalışıyorum. Amaç para kazanmak değil, sadece eğlenmek. Özellikle 6 adet tahmin veriyorum. 6 adet tahminin hepsini yazmak zorunda değilsiniz. Aklınıza yatan 4 ya da 3 tanesi oyun oynamanıza yeterli olabilir.

TAHMİN NO:001 TARİH:28/09/2010

M. KODU

TAKIMLAR

TAHMİN

ORAN

SKOR

SONUÇ

503

OREBRO – KALMAR

4-6 GOL

3, 05

513

CARDIFF – CRYSTAL PALACE

HAN-1

2, 35

515

DERBY COUNTY – MIDDLESBOROUGH

4-6 GOL

3, 15

554

Q.P.RANGERS – MILLWALL

HAN-1

2, 55

529

PETERBOROUGH – NOTTS COUNTY

4-6 GOL

2, 65

507

BASEL – B.MUNIH

HAN-2

3, 75

TOPLAM ORAN: 1 / 572, 13

OREBRO – KALMAR :

Son haftalarda gol atmakta zorlanmayan iki ekibin mücadelesinde bol gol olacağı kanısındayım. Ayrıca Orebro’nun UEFA Avrupa Ligi gibi bir hedefinin olması daha istekli ve arzulu oynamalarına neden olacaktır. Ligde şampiyonluğu kovalayan Helsingborg’a 3 gol atabilen bir takımın, özellikle deplasmanda kalesinde çok gol gören bir takıma goller atması çok da anormal olmaz. Burada beni çok gol olma ihtimaline iten şey ise Kalmar’ın son maçlarındaki performansı. Lig sıralamasındaki yerinin çok sağlam olması takım üzerindeki baskının daha az olacağına ve dolayısıyla daha rahat oynayacaklarına işaret ediyor. Bu da bu takımın bu deplasmanda gol atabileceğinin göstergesi. Kısaca deplasman takımının gol atabileceğini düşünüyorsak ve ev sahibi takımında mutlaka onlardan daha çok atarak galip gelmeleri gerektiği bahsinden yola çıkarsak bu maçta en az 4 en fazla 6 gol olur diyebiliriz.

CARDIFF – CRYSTAL PALACE :

Cardiff’in 8 sezondur devam eden Premier Lig savaşı bu sene güzel başladı. Dünyanın en iyi atmosfere sahip ilk 25 stadının içinde olan Ninian Park’ ta oynayan Cardiff hafta sonu Millwall engelini 90ıncı dakikada geçerek çok ciddi moral depoladı. Tabi ki mücadele oyuncularda ciddi yorgunluk yaptı, ancak sonunda alınan galibiyet mental olarak oyuncuların fiziksel yorgunluğunu ekarte edebilmiştir. Aynı kabusu yaşamamak için bu maçta farkı en azından 2 golde tutmak adına daha baskılı oynayacaklarını düşünüyorum. Kaldı ki bu sefer karşılarında deplasmanda yaptığı 4 maçta henüz gol bulamamış bu sene çok ciddi problemler yaşayan bir takım. Şöyle bir örnek vereyim orta sahalarında 37 yaşına gelmiş Edgar Davids oynamakta. Crystal Palace ‘daki bu düşüş aslında geçen sezonun sonlarına doğru başladı. Ve bu sezon herhangi bir hamle yapılmadı. Bence Crystal Palace bu sene bu ligde kalmak için savaş verir ki, bunun yolu da iç saha maçlarına önem vermekten geçer. Bu yüzden ben bu akşam Cardiff’ in rahat bir galibiyet alacağını düşünüyorum. Özellikle hücum hattında Jay Bothroyd ‘un performansı ve üstüne üstlük takıma yeni yeni katılan Manchester City’den kiralanan Craig Bellamy’nin de katkı yapacak olduğunu düşünürsek bu maç farklı olur.

DERBY COUNTY – MIDDLESBOROUGH :

Deplasman karnesine baktığımızda Crystal Palace’dan pek de fazla farkı olmayan Middlesborough ‘nun bu durumu bence sürpriz. Evet M’boro ‘da çıktığı 4 deplasman maçında sadece bir gol atabilmiş ve 3 mağlubiyet ve bir beraberliği var. Oysa kadrolarına baktığınızda Glasgow Rangers’ da harikalar yaratan golcü Kris Boyd gibi, orta sahada Premier Lig tecrübesi olan Julio Arca ve Kevin Thomson gibi, defansta ise Justin Hoyte ve Wheater ve McManus gibi kaliteli oyuncuları mevcut. Kısacası bu takımın böyle bir deplasman karnesi olması çok da normal değil. Ben bugün en azından gol açısından patlama yapacaklarını düşünüyorum. Fakat karşılarında ligin flaş ekibi Q.P.Rangers’a ligde şu ana kadar yediği 2 golü atan ve hafta sonu Crystal Palace’a 5 gol birden atan Derby County var. Yani benim tahminim Middlesborough’nun attığı gol kadar gol atabilecek bir takımla oynadığını düşündüğüm için gollü bir maç olacağını düşünüyorum.

Q.P.RANGERS – MILLWALL

Fazla bir şey yazmaya gerek yok. Belki de iddaacıların en çok güvendiği takımlardan bir tanesi oldu Q.P.Rangers. Henüz kendi evinde gol yemedi. Neil Warnock ile uzun zamandır uzak kaldıkları Premier Lige direkt çıkma amacında oldukları kesin ve karşılarında hafta sonu Cardiff deplasmanında çok yorulan ve yorulduğu yetmiyormuş gibi 90ıncı dakikada yediği gol ile yenilen bir Millwall var. Söylenebilecek tek bir şey var o da bu maçı QPR farklı kazanır.

PETERBOROUGH – NOTTS COUNTY

Peterborough’nun iç saha performanslarına ve attıkları bol gole, Nott County’nin golcülerinin son haftalardaki kıpırdanmalarına güvenerek bu maçın gollü olacağını düşünüyorum.

BASEL – B.MUNIH

B.Munih ‘de hafta sonu alınan Mainz mağlubiyeti moralleri biraz bozar gibi olsa da, Backenbauer’in pazartesi günü Van Gaal’ le olan sözleşmelerini uzatacaklarını beyan ederek gerek hocaya gerekse takıma olan güvenlerini göstermeleri bugün karşılığını alacaktır. B.Münih de en önemli eksik Frank Ribery. Fakat gerekirse Olic (her ne kadar forvet de olsa) gerekirse Hamit bu oyuncunun boşluğunu doldurabiliyorlar. Basel ‘in kadrosu da öyle yabana atılacak bir kadro değil. Ancak Bayer Münih ile kıyaslandığında arada ciddi bir kalite farkı olduğu kesin. Ayrıca Basel bu sene istediği formu tutturabilmiş değil. Kendi liglerinde de çok kolay rakipler dışında önemli rakiplere karşı üstünlük sağlayamama sorunları var. Bu sahada Luzern’e 4-1 yenildiklerini bir yerlere not etmekte fayda var. B.Munıh bu maçıda alarak 6 puana ulaşıp diğer gruplara nispeten daha kolay bir grup olan E grubunda hele hele önlerinde iki tane Cluj maçını da alırlarsa gruptan çıkmayı neredeyse garantiler hale geleceklerini düşünerek bu maça iyi konsantre olur ve farklı kazanırlar. Ve en azından kendi liglerinde kötü olan durumlarını düzeltmek için de daha rahat olabilirler.

Herkese bol şans.

 
Toplam blog
: 85
: 1006
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1971 yılında Ankara'da doğdum. İzmir'de yaşıyorum. En büyük tutkum FutBol. Ve tabi ki Fut-Bol da bil..