Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Göğüs uçlarının içeriye çökmesi için tedaviler

Göğüs uçlarının içeriye çökmesi için tedaviler
 

Göğüs ucu çökmesi oldukça sık rastlanan bir kadın problemidir. Göğüs ucunun çökme sebebi, süt kanallarının kısalığı ile alakalıdır. Kısa olan süt kanalları göğüs ucunu içeriye doğru çekerek içeri çökmüş bir görüntü oluşturur.

Göğüs ucu çökmesinin tabi ki bir çözümü vardır. Fakat bu çözüm çocuk sahibi olmak isteyen hastalarımız için geçerli değildir. Göğüs ucu çökmesi ameliyatı tedavisi; göğüs ucuna gelen süt kanallarının kesilmesi ile gerçekleşir. Burada bu işlem yapılırken süt kanalları kesildiği için hasta ameliyat sonrasında bebek emziremeyebilir. Bu yüzden riskli bir ameliyattır ve sadece estetik görünüm için yapılmalıdır.

Göğüs ucu çökmesi sorunu olan bir hasta artık çocuk düşüncesi olmayan hastalarımız olmalıdır. Göğüs ucunda ki estetik görünüm bu ameliyatla düzeltilir. Ameliyat lokal anestezi altında yapılır. Ameliyattan sonra hasta aynı gün evine dönebilir. Ameliyat riski yok denecek kadar azdır. Sadece enfeksiyon riski için ameliyat sonrası antibiyotik tedavisi uygulanır.

Göğüs ucunda ki çöküklük ameliyatı için hasta mutlaka hasta çocuk emzirdikten sonra ve birdaha çocuk beklemesi çok önemlidir.

Op Dr Ali Mezdeği

http://www.memeestetigi.org/

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..