Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '11

 
Kategori
Futbol
 

Gökçek motive etti! Fenerbahçe 6 Ankaragücü 0

Gökçek motive etti! Fenerbahçe 6 Ankaragücü 0
 

Geçtiğimiz bir haftayı, Trabzonsporlular; Ankaragücü ve Fatih Tekke’den medet umup, Fatih Tekke’nin resmini şampiyonluk albümlerine koyma hayali ile geçirdiler. 

Her başarıdan nemalanmak isteyen siyasilerde hemen Trabzonspor’un başarısından kendilerine pay çıkarmaya kalkıp, Ankaragücü’nü motive etmeye kalktılar. 

Kimden mi bahsediyorum? 

Tabi ki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ankaragücü Onursal Başkanı Melih Gökçek’ten! 

Ankaragücü İstanbul’da Fenerbahçe ile maça hazırlanırken, hemen Trabzonspor’a destek amacıyla, Ankaragüçlü futbolcuların tüm alacaklarını ödeyeceğine hem de 2 milyon dolar pirim vereceğini açıklayıverdi! 

Yani futbolcuların 6 milyon doları bulan alacakları ile 2 milyon pirmi bir seferde verebileceklerini söyledi. İyi de sizin bu kadar paranız varsa, neden futbolcuların alacaklarını zamanında ödemiyorsunuz? 

Bu ödemeler ne karşılığında? 

Ankaragüçlü futbolcuların, İstanbul’da Fenerbahçe’yi yenmeleri karşılığında! 

Peki, bu motivasyonun sebebi ne? 

Eğer Trabzonspor taraftarlarından oy almaksa amaç, Fenerbahçe taraftarları Trabzonspor taraftarlarının en az 4-5 katı! O zaman onları motive et! 

Amaç motivasyonun dışında! 

Amaç Fenerbahçe üzerinden gündeme gelmek! 

Gündeme gelme konusunda uzman olanlar, bazen atmada sınır tanımıyorlar! 

İşte Melih Gökçek yine desteksiz atıp, bilmeden Fenerbahçeli futbolcuları motive etti! 

Hem de öylesine motive etti ki! Fenerbahçe bir veya iki golde bırakacağı maçı altıya taşıyıp, Melih Gökçek’e çok güzel bir tokat attı! 

Bu tokadın etkisi ile Melih Gökçek ne zaman kendisine gelir bakalım?!.. 

Gelelim maça: Maç tam bir kör dövüşü gibi gidiyordu. Ankaragücü sahanın her tarafında Fenerbahçeli futbolculara pres dahil faul yapıyordu! İşi öylesine abarttılar ki; Hakemin sadece faul çalmasına kanıp, ceza sahası içinde önce Alex’i, sonra iki kez Niang’ı indirince, hakem Cüneyt Çakır, hepsinde penaltı düdüğünü çalıp, ikinci penaltıdan sonra kaleciye kırmızı gösterdi. Her üç penaltı gole dönüştükten sonra, Ankaragücü’nün yapacağı fazla bir şey kalmadı. 

Maçın devamında Fenerbahçe Ankaragücü’ne gol olup yağdı. Gollerden 5’ini Alex, birisini sonradan oyuna giren sağ bek Bekir attı. 

Sizin anlayacağınız Melih Gökçek’in motivasyonu ters tepti! 

Aslında öylesine büyük motivasyonla maça hazırlanan Ankaragüçlü futbolcular, daha ilk yarının bitiminde, maça ne kadar motive(!) olduklarını gösterdiler. İlk yarı bittiğinde; Fenerbahçe 4, Ankaragücü 16 faul yapmıştı! 

Varın siz anlayın motivasyonu!.. 

Ya maç bittikten sonra konuşanlar: 

Hani derler ya ağzı olan konuşuyor diye… 

İşte öyle bir şey… 

Maçtan sonra televizyon ekranlarını kaplayanlar, Fenerbahçe’nin emeğini görmezden gelip, atılan 6 golü hakem Cüneyt Çakır’a mal etmeye kalktılar. Ya rakip takımın yöneticileri? Yaptıkları açıklamalar ile onlarda maça ne kadar motive olduklarını, Melik Gökçek ve Ankaragücü’ne ne kadar güvendiklerin, yaşadıkları hayal kırıklıklarını anlattılar. Hem de hiç yüzleri kızarmadan! 

Kim mi? 

Trabzonspor Genel Sekreter Hasan Yener, “Fenerbahçe’nin üç penaltı bulması çok enteresan... Maçı izlemedim. Ama bu konuda telefonlar aldım. Arkadaşların ilk penaltı konusunda tereddütleri var. Aykut Kocaman’ın yüzü kızarmıştır herhalde." Diyerek! 

Geçmişi unutmaya ne kadar güzel bir örnek değil mi? 

Daha iki hafta öncesini hatırlatmakta fayda var. 

Aynı hakem, sizin Gaziantepspor’la sahanızda yaptığınız maçta, faul bile olmayan, ceza sahası dışındaki bir pozisyona faul çalıp, faul noktasını ceza sahası içine taşıyarak, Gaziantepsporlu bir oyuncuyu oyundan atmadı mı? 

İnsan konuşurken önce aynaya bir bakmalı… 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..