Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Göktürk 2 uzayda ama Göktürk 1 nerede?

Göktürk 2 uzayda ama Göktürk 1 nerede?
 

SAVULUN GÖKTÜRKLER GELİYOR, BAŞINIZA DÜŞMESİN


Günlerdir ilk milli uydumuz diye biz masal aldı başını gidiyor ama hiç kimse merak etmiyor ki; ilk olan bir şeyin numarası neden 2 olur?

Aslında milli uydu demek da biraz değil, çok tartışılmakta. Öyle ya “yüzde yüz yerli” diye kakalanan Göktürk 2’nin kamerası Güney Kore’den satın alınmış, Denge ve konum belirleme modülü İngiltere’den, tepki tekerleri ABD’den, manyetik tork çubukları Almanya’dan, itki sistemi İsrail’den getirilmiş. Titreşim testleri Fransa’da yaptırılmış ama nasıl olmuşsa “yüzde yüz yerli” oluvermiş.

Günahı bunlara iftira atanların başına ama denilene göre Göktürk 1 yapılırken kameraları aldığımız İsrail, uydunun İsrail topraklarından görüntü alabilir diye kameraları kapattığı için uydu uzayda serseri mayın gibi kör topal dolaşmaktaymış. Diğer yandan fırlatma işini yıktığımız Ruslar zaten uyduyu (Göktürk 1) yanlış yörüngeye atmışlar. Kamera çalışsa bile uydu yanlış yerde.

Üstüne üstlük, bu ihaleleri yapan arkadaşlar bu işlerde pek acemi olduklarından olsa gerek (yoksa arkadaşların cemaat sayesinde o görevlere getirildikleri bir başka iftiradır) anlaşma metnini adam gibi hazırlamayı beceremedikleri için milyonlarca dolara mal ettiğimiz Göktürk 1 adlı ilk uydumuz uzayda çöplük olurken ne buna sebep olan Ruslardan, ne İsrailden ne de uydu yapımını üstlenen Fransız-İtalyan ortaklığından tek kuruş tazminat alabilmiş degiliz.

Biri hala bizi kandıracağını sanıyor ya, yanarım yanarım da buna yanarım.  

 
Toplam blog
: 40
: 645
Kayıt tarihi
: 30.12.11
 
 

PhD (Nükleer). Başka söze gerek yok bence... İçel'de yaşıyorum. ..