Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '19

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Gölde Kuğu Var Dikkat!

Bugünkü ben de, bugünkü sen de seçimlerimizin sonucuyuz.
 
Bazen iyi ki seçmişim deriz, bazen ah keşke seçmeseydim.  
İş hayatında, özel hayatında insanın hep keşkeleri var. İşler yolunda giderken konu ne olursa olsun gölde çok ördek var der, ya hepsine sahip olmak ister ya da en iyi ördeği bulmak için savruluruz.
 
Hiç daha iyi bir iş teklifi için diğer teklifleri değerlendirirken mevcut teklifi kaçırmadın mı? O kişi mi bu kişi mi derken yaşın geçip, yakınındaki kişiyi de kaybetmedin mi? Biraraba gördün, tam istediğin gibi. Dur bakayım daha ucuzu daha da iyisi var mı derken araba satılmadı mı? Örnekler uzar gider.
 
Kendi hayatıma baktığım zaman kaçan tüm şeyler için şunu söyleyebilirim. Aslındakaçan fırsat, gölde çok ördek olduğu zaman değil. İnsan göldeki ilk kuğuyu gördüğünde güzelliğinden gözleri kamaşıyor ve gelen bu fırsata inanamıyor. Ve saçmalamaya başlıyor. Sanıyor ki o da göldeki diğer ördeklerle aynı ve o fırsatı değerlendirmek yerine etraftaki ördekleri yakalamaya çalışıyor. Vee kuğu havalanıp
gidince aklı başına geliyor ve onun bir ördek olmadığını anlıyor.
 
İçimizde bir nefis var aslında. Daha çok, daha fazla diye bağıran da o. Doğru kararlaralmak için onu susturmayı başarabilmek gerek.
 
Gölde çok ördek var ama kuğu görmek ve yakalamak gerçekten zor. Eğer iş, aşk ya da herhangi bir fırsat, yani bir kuğu gördüyseniz yakalayın onu. Vazgeçin artık ördek kovalamayı, sudan çıkın. Zaten üstünüz başınız yeteri kadar ıslanmadı mı? Yeteri kadar zaman kaybetmediniz mi?
 
Kuğu göle indiğinde bu fırsatı yakalamanız dileğiyle…
 
 
Toplam blog
: 53
: 40
Kayıt tarihi
: 03.01.19
 
 

Yazar ..