Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '07

 
Kategori
İnternet
 

Google’da Die Welt’i İngilizce okuyun

Google’da Die Welt’i İngilizce okuyun
 

Die Welt’i, Der Spiegel’i, Le Monde’u, Pravda’yı İngilizce okuyabilirsiniz. Ya da Şili’nin, Brezilya’nın, Arjantin’in, Libya’nın, Çin’in, Japonya’nın yerel bir gazetesini İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Arapça, Çince, Japonca, İspanyolca veya Portekizce okuyabilirsiniz.

Google’daki çeviri internet için yeni bir uygulama değil. Doksanlarda Altavista’da benzer bir uygulama vardı. Google bu işi geliştirmiş daha kullanışlı yapmış. Toolbar üzerine eklenecek bir düğme ile çeviri yapılabildiği gibi Google’ın çeviri sayfasından da yapılabiliyor (http://translate.google.com). Şimdilik bazı dillerde çeviri olanağı bulunuyor: İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Portekizce, Arapça, Çince, Japonca, Rusça, Korece, İtalyanca... Bir süre sonra dil sayısının 100’e çıkartılacağı söyleniyor.

Web sayfasının adresini welt.de, pravda.ru, lemonde.fr yazıp hangi dile çevrileceğini seçince 5-10 saniye sonra sayfa istediğiniz dilde karşınıza geliyor. Sayfa gazetenin orijinal formatında, manşetleri ve fotoğrafları ile yeni dilde yayınlanıyor sizin için. İzlediğiniz linkler de çevrilerek görüntüleniyor. Bazen bu linkler kırılsa da çoğunlukla çalışıyor.

Bu sayfada başka kullanışlı özellikler de var, her sözcüğün üzerine gelince çeşitli dillerde çalışan bir sözlük, kısa metinleri çevirmek için bir çeviri penceresi...

Çevirileri edebi kalitede olmasını beklemeyenler için çok yararlı bir uygulama. Diller listesinde Türkçe’yi görmek için çok beklemeyiz umarım.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..