Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '14

 
Kategori
Siyaset
 

Görünen köye karga kılavuzluk ediyor

Görünen köye karga kılavuzluk ediyor
 

Saçma Sapan Siyasetten Bıktık Artık


Herkesin bildiği gibi uzun zaman önce başlayan Gezi Olayları ile peşpeşe gelen hükümeti karalama girişimleri oldu, elinizi vicdanınıza  koyun, 12 senedir iktidarda olan bir partinin bütün foyası neden bir anda ortaya döküldü diye düşündünüz mü hiç? Bu olayın bazı iç ve dış mihraklar tarafından organize edildiğinin çoğunuz farkındasınızdır.  

Sn Başbakan'ın ses kayıtları çıktı, ama doğru ama yanlış bu doğru olsa bile nasıl bir güç Başbakan'ın şifreli telefonunu dinleyebildi diye  kim sordu? Gezi parkında sökülen birkaç ağaç için ayaklananlar ülkede bugüne kadar kesilen binlerce ağaç için neden sesini çıkarmadı? Başbakan polisleri size yedirtmem derken bütün polisler düşman ilan edildi, aynı polisler bakanların evine baskın yaptığında neden butun medya onların savunucusu oldu? Bakanların evlerine baskın ne için yapıldı tamam evlerde yüklü paralar bulundu ama bu baskını yapan polisler bu paraların kaynağını neden kesin bir şekilde söyleyemedi?

Gezi olaylarında insanlar kışkırtıldı herkez sokağa döküldü polisle çatışmaya zorlandı orda hayatını kaybedenler oldu hepimiz üzüldük ama bu kargaşada hataını kaybeden eylemciler şehit gibi anıldı onlara anıtlar yapıldı, şehit olan polisin ardından neden kimse polisimiz için bir yürüyüş yapmadı? Gezide hayatını kaybeden bir kardeşimiz için tüm kanallarda eylemler yapıldı, basında ve medyada manşet oldu tüm Türkiye  ayaklandı saygı duyarım ama aynı basın organları PKK ile savaşında hayatını kaybeden gerçek şehitlerimiz için neden aynı tepkiyi göstermediler?

Neden her gün birçok yerde yaşanan olayları 3. sayfa haberi yapıyorlarda, hükümeti karalayıcı haberleri manşete taşıyorlar hiç düşündünüzmü? Bence bir düşünün. Vatandaşın görevi sokaklarda eylem yapmak değil sandıkta oy kullanmaktır,  doğru yada yanlış, haklı yada haksız yapılan bu eylemlerin ne bu ülkeye faydası var, ne de size faydası var, yanlızca bu eylemleri örgütleyen güçlere faydası var. Artık piyon olmaktan çıkın ve olaylara farklı bir pencereden bakın.

Ben taraf tutmam Takım tutar gibi Parti tutmaya kesinlikle karşıyım, ülkeyi partiler değil insanlar yönetir. Sn Recep Tayyip Erdoğan bu güne kadar bu ülkenin görmediği yenilikler yapmış, cesur bir politika izlemiş, siyasete yeni bir boyut kazandırmıştır, 12 sene öncesinde bütün bu yapılanları yapmak tamamen bir hayal olurdu, yiğidi öldürüp hakkını yememek lazım. Sn Başbakan yenilikçi ve cesur bir siyasetle bu ülkeye yenibir boyut kazandırmış ve islami kesim üzerindeki baskıyıda hafifletmiştir yaptıkları için çok teşekkür ediyorum ama günümüzde artık benim Güvenebileceğim bir Başbakan vasfını yitirmiştir. Sürekli birşeyler yapma gereği duymaya başlamış ve artık vatandaşların refahını gözetmekten ziyade ülkenin popüleritesini artırma çabaları içerisindedir. Biz diyoruz ki Önce İnsan! Havayolları, Köprüler, Yollar, Otobanlar elbet yapılır, tüm bunları yapmak için vatandaşın cebinden sürekli bir vergi kesiyorsun zaten 3 kuruşa çalışan toplumun 1 kuruşunu sen alıyorsun. keşke tüm bunları yapacağına enerjişe çözüm getirseydin, Elektrik, Su parasını dar gelirli vatandaştan almasaydın, keşke tüm bunları yapacağına asgari ücreti yaşanabilir bir seviyeye çekseydin de insanlar ayakkabısı yırtıldığında kara kara düşünmeselerdi yenisini nası alırız diye. Devlete ait kamu arazisi kalmadımı? 2 3 bin tane ev yapıp bunları vatandaşa kura ile verdin güzel ama bu kamu arazilerine yeterince ev yapsaydında bedava olmasa bile maliyetine verseydin evi olmayan vatandaşa. Üzgünüm Sn Başbakan getirdiğin bu yeni rekabet duygusundan dolayı teşekkür ediyorum ama keşke birazda vatandaşı düşünseydin.          

 
Toplam blog
: 4
: 875
Kayıt tarihi
: 02.08.13
 
 

Namık Kemal Üniversitesi Muhasebe Bölümü Mezunu Eğitimime Maliye Bölümü olarak dışardan devam..