Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '16

 
Kategori
Futbol
 

Göztepe İçin Eziyet Sürüyor

Malum, PTT 1. Lig’de Play Off umudu da kalmayan Göztepe, şimdiden önümüzdeki sezonun hazırlıklarını yapıyor. Buna kimsenin itirazı yok. Fakat taraftarların gururunu da düşünerek bu geçiş dönemini zamana yayarak yapmak gerekir.

Mehmet Aurelio, yine gençlere şans vermeyi sürdürdü. Kalede Göktuğ, orta alanda ise İsmail Köse ve Salim İyik şans buldular. Gençleri oynatarak kazanmak elbette çok güzel. Ben özellikle İsmail Köse’yi beğendim. Kaleci Göktuğ, maç içerisinde çok önemli müdahaleler yaptı. Ancak ciddi hatalar da yaptı. Salim ise bence ilk yarı sonunda çıkmalıydı. Genç Salim maçın son bölümünde baskıyı kaldıramadı ve sağ alanda çok gereksiz fauller yaptı. Nitekim 90+5’de gelen Alanyaspor golü de yine bu futbolcunun yaptığı gereksiz faul sonucunda oluştu.

Bu arada bu golde kaleci Göktuğ’un da hatalı çıktığını, fakat kendisine açık bir şekilde faul yapıldığını ve hakemin de bu faulü vermediğini belirtmem gerekiyor.

Mehmet Aurelio’nun düşünmesi gereken bir diğer konu da Alanyaspor ile oynadıkları olmalıydı. Rakip takım ikincilik iddiasını sürdürebilmek için Göztepe maçını mutlak kazanmak zorundaydı. O nedenle Aurelio, gerek ilk on bir, gerekse de maç içindeki oyuncu değişikliklerinde bunu dikkate almak zorundaydı. Ama o,  Salim örneğinde olduğu gibi hatalı tercihler yaptı.

Aynı şekilde ikinci yarının başında sakatlanan Cemil Vatansever’in yerine orta saha oyuncusu Özgür İleri’yi değil, defans oyuncusu Hakan Arslan’ı oyuna almalıydı. Fakat Hakan Arslan ancak 78’de hiç de kötü oynamayan, sadece yorgun düşmüş olabilecek İsmail Köse’nin yerine sahaya sürüldü.

Hazır defansa girmişken maçın kaybediliş öyküsüne kısaca bir daha değineyim ve gelecek sezon için bazı öneriler yapayım. Düşünün sarı- kırmızılılar, Alanyaspor gibi bir deplasmanda ilk yarıyı 1-0 önde kapatmışlar. Lakin sol bekte Mehmet Erdem Uğurlu oynuyor. Yani sol açık orijinli bir futbolcu. Mehmet Erdem Uğurlu her halde hiçbir maçta bu maçta olduğu kadar zor durumlara düşmemiştir. Zaten ev sahibi takımın 55.dakikada bulduğu beraberlik golü de en çok Mehmet Erdem Uğurlu’nun hatası nedeniyle geldi. Çünkü Mehmet Erdem, kalecisinden dönen topa, hiç arkasına bakmadan Alanyasporlu Efecan’ın ayağına doğru vurdu ve seken top Göztepe filelerine gitti. Alanyaspor’un hurra geldiği son bölümde ise rakip ceza sahasında yakalanan birkaç pozisyon hatalı paslar yüzünden gole dönüşemedi. 90+5’te de Salim’in yaptığı gereksiz faul, kaleci Göktuğ’a yapılan faulün da etkisiyle gol oldu.

İşte bu nedenle önümüzdeki sezon bu takıma iyi bir sol bek şart. Daha doğrusu iyi bir defans hattı şart. Mehmet Erdem’den zorla sol bek yaratma sevdasından vazgeçilmeli.

Öte yandan Vleminckx ile maça başlanması eleştirebileceğim bir hareket değil. Nitekim bu futbolcu yine pek çok hava topunu almayı başardı. Fakat Alanyaspor’un takım disiplinini bir kenara bırakıp takım halinde ileri çıktığı son bölümde süratiyle bilinen Lamine Diarra sahada olmalıydı. İsmail Köse yerine de Leroy alınsaydı geride çok açık veren Alanyaspor karşısında Göztepe farka bile gidebilirdi.

Maçın sonunda Alanyaspor taraftarları daha Göztepeli futbolcular oyun alanındayken sahaya girdiler. Sahaya giren bazı Alanyasporlu taraftarların Göztepe kalecisi Göktuğ’u kovalamaları çok yanlış bir hareketti. Demek ki hiçbir güvenlik önlemi alınmamış. Bence yaşananların Trabzonspor- Fenerbahçe maçında yaşananlardan bir farkı yoktu.

Sonuç olarak, Alanyaspor maçı göz göre göre kaybedildi. Göztepe’nin elinde kaliteli bir kadro var. Yapılması gereken bu kadroyu yine tümden dağıtmak değil, birkaç iyi oyuncuyla takviye etmek. Elbette bu takviyeler yeni teknik direktörün görüşleri doğrultusunda yapılmalı. Bu nedenle de öncelikle kaliteli bir teknik adamla anlaşılmalı.

Göztepe yönetimi bütün bunları iyice düşünüp tartmalı ve eyleme geçmeli. Çünkü taraftarlar önümüzdeki yıl şampiyonluk bekliyorlar ve bunda da hiç haksız değiller.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..