Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '11

 
Kategori
Psikoloji
 

Gözyaşlarımızın, Omzunda Ağladığımız Erkekteki Etkisi

Gözyaşlarımızın, Omzunda Ağladığımız Erkekteki Etkisi
 

Net'ten


Biz kadınlar bir çok durumda ağlıyoruz.Sevinçlerde başarılarda, hüzünlerde, pişmanlıklarda, ama en çok da çaresiz kaldığımızda ağlıyoruz. 

Ağlıyoruz çünkü hormonal dengemiz uygun, üstelik kültürel faktörler engel de olmuyor. Ayrıca menstruasyon dönemlerinde ağlamaya daha çok meyilli oluyoruz. Çünkü duygularımızı daha yoğun hissediyoruz. 

Zaten ağlamamıza yol açan temel faktör duygularımızın yoğunluğudur. Bu duygu yoğunluğunu oluşturan durumlar bazen dış kaynaklı bazen de iç kaynaklı olabiliyor. 

Kaynağı ne olursa olsun ağlamak güzel. 

Ruhumuzu sakinleştiren, arındıran bir durum. 

Duygularımız, içimizden çıkıp gözpınarlarımızda damlalar haline geldiğinde nerede ve kimine olduğumuzun pek önemi olmuyor diye düşünsek de kimin yanında ağladığımızın önemi var aslında. 

Beğendiğimiz erkeğin bizi çekici bulmasını istiyorsak omzunda ağlamak yapacağımız en son davranış olmalı. 

Çünkü kadının gözyaşları, erkekte anti- viagra etkisi yaratıyormuş. 

Yapılan çalışmalarda erkek farelerin gözyaşları, dişilerin çiftleşmeye karşı daha istekli olmalarını sağlayan bir protein içermesine rağmen insanların dünyasında yapılan son çalışmalar, kadın gözyaşlarının, erkeğin cinsel uyarılmışlığını azaltan bazı maddeler içerdiğini ortaya çıkardı. 


Bunu ortaya çıkaran çalışmada; 

Bir çocuğun, ölen babasının üzerine kapanıp ağladığı sahnelerin bulunduğu bir film izlettirilmiş ve ağlayan kadın seyircilerin gözyaşları toplanmış. 

Toplanan gözyaşları yaşları, 23- 32 arasında değişen 24 erkeğe verilmiş ve gözyaşlarının bulunduğu kapların üzerine eğilerek derin nefesler almaları söylenmiştir. Ayrıca gözyaşına batırılmış bir parça pamuk erkeklerin burunlarının altına yerleştirilmiş ve deney boyunca orada tutulmuştur. 

Kontrol grubu için aynı işlemler tuzlu su ile uygulanmıştır. Kadınların yüzlerine sürülen tuzlu su, kullandıkları parfüm ve yüz kremlerini içerecek şekilde yanaklarından toplanmıştır. 

Gözyaşı ve tuzlu su arasındaki farkı bilmeyen erkeklerden mutlu ve mutsuz yüzlerin bir arada bulunduğu bir dizi kadın fotoğrafına bakarak duygularını ve çekiciliklerini değerlendirmeleri istenmiştir 

Değerlendirmelerin sonunda, gözyaşı koklatılan erkeklerin kadınları daha az çekici bulduklarının belirlenmiş. 

Ayrıca erkeklerin kalp atış ve solunum hızı oranları, cilt sıcaklıkları ve testosteron düzeyleri de cinsel uyarılmışlıkta bir azalma olduğunu göstermiştir. 

İşlevsel manyetik rezonans görüntüleme yöntemi kullanılarak yapılan beyin incelemelerinde, gözyaşı koklatılan erkeklerin, cinsel uyarılmışlıkla en ilişkili oldukları belirlenen bölgelerindeki ( hipotalamus ve fusiform girus) beyin aktivasyonlarının da azaldığı izlenmiştir. 

Türk erkeklerinde durum nasıldır bilinmez ama gözyaşının erkekteki etkisini bilmekte fayda var. 

* * * 

Ocak 2011 / Kurşun 

 
Toplam blog
: 193
: 998
Kayıt tarihi
: 13.01.10
 
 

Kırklı yaşlarda başladığım yazma serüvenine elli li yaşlarda da devam etmeye çalışıyorum. Ünivers..