Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '14

 
Kategori
Futbol
 

GS golü sahaya çıkmadan attı

Galatasaray’ın bu sezonu ile ilgili söylenecek ilk söz şu ana kadar potansiyelin kullanılamamış olması. Zira sarı kırmızılılar Fenerbahçe ile birlikte ligin en güçlü kadrosu. Fakat önce teknik direktör değişikliği, sonra da futbolcu formsuzluğu, taktiksel arayışlar nedeniyle kadronun bu gücü puan cetveline gerektiği gibi yansıyamadı.

Galatasaray’ın bu büyük potansiyeli Bursaspor’dan önce en son TT Arena’daki Kopenhag maçında bu denli belirgin olmuştu bu hafta da adeta dosta güven düşmana korku verdi.

Sneijder’e geleceğim ama bu iki üst düzey performansın ortak paydaları Melo ve Eboue. Nitekim Bursaposr karşısındaki Melo ki kendisi Selçuk ile birlikte, takımının son iki şampiyonluğunun en kilit oyuncularından biriydi, günümüz futbolunda her teknik direktörün rüyalarını süsleyen bir ortasaha oyuncusu formundaydı.

Aynı şekilde Eboue de, Wenger’in emeklerini boşa çıkarmayan, muhtemelen bunları adada yapabilse Arsenal’den ayrılmayacak bir görüntü içerisindeydi.

Bu iki oyuncunun müthiş performansındaki eleştri noktası ise onların bu performası veya en azından benzerlerini neden her maç sahaya yansıt(a)madıkları. Zira bu, sarı kırmızılıların hem ligde hem de Avrupa’daki kaderi için son derece belirleyici.

Bazı futbolcular golü daha maç başlamadan atar. Onların sahaya adım atmalarıyla hakemin başlama düdüğünü çalması arasında en az bir golü vardır, kafayla değil ama kafalarda bir gol. Bu gol ya rakip teknik direktör veya rakip oyuncunun, o oyuncudan çekinerek kendi kalesine attığı ya da futbolcunuzun yoktan var ederek rakip kaleciyi avladığı bir sayı olabilir. İşte Sneijder bu futbolculardan biri. Onun sahada olması sadece önlerinde oynayan forvetler için değil Mancini’den Muslera’ya, taraftar Mustafa’dan, malzemeci Hasan Çelik’e kadar herkes için çok büyük bir sevinçtir ve bu büyük sevinç bazen de karnavala dönüşür; tıpkı bu hafta sonunda olduğu gibi.

Galatasaray’ın eksikleri elbette akşamdan sabaha ortadan kalkmadı. Her yeni transferin kurmalı oyuncak olmadıkları için ihtiyaç duyacağı uyum süreci de dikkate alındığında her maçın Bursaspor karşısında olduğu gibi geçmeyeceği ortada. Fakat bu galibiyetin üç puandan fazlası sarı kırmızılılar için bir emsal teşkil edecek olması oldu. Artık bu kadronun ne yapabileceği ile ilgili Galatasaraylıların daha umutlandırıcı rakiplerin de kendiielrini endişeye sevkedecek fikirleri var.

can.nizamoglu@gmail.com  

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..