Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '13

 
Kategori
Futbol
 

Gs ile Real Madrid çeyrek finali

CL çeyrek finalinde GS Real Madrid ile eşleşti. Real maçların kesin favorisi. Her iki takımda bugüne kadar oynadıkları oyunlardan herhangi birisini oynarlarsa Real iki maçı da çok rahat kazanır. Ancak GS'nin bunu değiştirmek için farklı bir oyun oynayabilir. Biz oynanacak iki maçta her iki takımın kalitesini göreceğiz. Sahada kimin ne olduğunu anlayacağız.

Real Madrid, bu sezon başlarda kötü oyunlar oynasada şu anda iyi durumda. Rakiplerini presle boğuyor ve istediğini her maç alıyor. Manchester maçında da rakibine üstünlüğüne kabul ettirdi. El Clasicoları kazandı. Rakibi Barcelona'yı yendi. Hem de deplasmanda ve 3-0 öne geçerek rakibine şans tanımadı.

Jose Maurinho şu anda dünyanın en iyi teknik direktörü. Takımı çok iyi yönetiyor. Oyuncularına diyor ki "sahada herşeyini vermeyen oyuncuya forma vermem" Oyuncu da sahaya çıktığında herşeyi ile kazanmak için ama takım için oynuyor. Yıldız oyuncular Mesut ve Ronaldo da bu sistemin birer parçası olmuşlar. Kazanmak için herşeyleri ile sahadalar.

Fatih Terim'i biz ne kadar eleştirsek de hatta yersek de o da bu dünyadaki en 3-5 TD den biri. O da takımına yön verebiliyor. Ancak onun Jose kadar güçlü olduğunu söyleyebilmek zor. Başkan ve danışmanı Terim'in destekçisi olmaktan uzak. Sneijder ve Drogba transferlerinin Terim isteği olduğunu kimse söyleyemez. Bu iki adı büyük adam GS ye katkı veremediler.

GS'de en zayıf bölge Dany ve Semih'in oynadığı geri dörtlü. Buraya yapılacak transfer takımın gücünü arttırırdı. Ama Başkan zaten kuvvetli olan ileriye 35 lik Drogba'yı aldı. Sneijder de ortasahada oynayacak adam ancak Terim orada Melo ve Selçuk'u oynatıyor. Ve onlar da işlerini iyi yapıyor.

Futboldan anlamadığını söyleyen Aysal Başkan, transferleri Terim'e değil Tulun'a sormuş. Bu çok fair bir davranış değil. Akılcı olmadığıda başka bir gerçek. Şimdi Real maçlarında gerçek ortaya çıkacak. Tabii GS ve Terim işlerini iyi yapacak ve çok mücadele edecekler. Ancak şartlar Real üstünlüğünü gösteriyor. Real birinci sınıf bir takım. GS nin kaçıncı sınıf takım olduğunu bu maçlarda göreceğiz. GS Madrid maçının ilk otuz dakikasının ötesine geçtiği anda başarılıdır. Tur şansı ile İstanbul'a dönüyorsa çok başarılıdır. İstanbul'daki maçın ikinci yarısında hala tur ümidini koruyorsa süper iş yapmıştır. Yarı Finale adım atıyorsa bu mucizenin yeni bir sayfasıdır. Bu çok zor ama muhteşem bir başarıdır.

Bu başarılırsa GS adına muhteşem olabilir. Ancak bundan en büyük payı yine F.Terim alacaktır. Gelecek yıl büyük bütçeli birinci sınıf takımlardan birinde belki Chelsea belki City de hatta Madrid de bile  görebiliriz Terim'i. Aslında Terim bu takımları çalıştırmak için gereken birikime sahiptir. Bu takımları çalıştıran adamlardan fazlası vardır eksiği yoktur.

 

   

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..