Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '11

 
Kategori
Siyaset
 

GÜÇ BİRLİĞİ

GÜÇ BİRLİĞİ
 

Seçimlere hazırlanıyoruz ancak,bir yanda yakın komşularımızda yaşanan sıcak gelişmelerin, diğer yanda KPSS’de kopya, YGS’de şifre , son olarak ALES'de "eksik sayfalı soru kitapcıkları" skandallarının ve yıllardır bir türlü bitmeyen ülkeyi bölme amaçlı hareketlerin gölgesinde…

Laik Cumhuriyet'ten yana olmak ya da karşısında olmak ise; en keskin ayrışma nedeni.

Son birkaç aydır yakın coğrafyamızda "halk hareketi" olarak başladığı iddia edilen ve basınımızın "Domino Etkisi" yakıştırmasını yaptığı gelişmeler, Libya'ya kadar geldi. Libya’ya geldi ve hareketin gerçek yüzü de ortaya çıktı. Libya’da yaşananlar ve ondan önceki olaylar, birleşmiş emperyalizmin ( İngiltere, ABD, Fransa, İtalya ) azalan enerji stoklarını zenginleştirme harekatından başka bir şey değilmiş.

Yakın bir gelecekte Suriye'de bu " Özgürleştirme" akımından payına düşeni alacak gibi görünüyor. Adı " Özgürleştirme" olan ancak, Putin'in bile " Haçlı Seferleri" olarak adlandırdığı bu hareket, Suriye'de de adım adım kurgulanıyor.

Haçlı seferleri ve Suriye deyince akla hemen Selahaddin Eyyubi geliyor. Hani şu meşhur Haçlı Seferlerini yüz geri çeviren ve vurduğu tokat birilerinin özel yerlerini hala sızım sızım sızlatan, türbesi Suriye'de, Şam'da Emeviye Camii bahçesinde olan Kahraman Selahaddin Eyyubi...

KPSS'de "kopya" kanıtlandı. YGS'de "şifre" tartışılıyor. ALES'de "eksik soru kitapçığı sayfaları" tüy dikti..

İmralı mahreçli talimatlarla kimileri sözde ateşkes kararları alıyor, kimileri milletvekili adayları belirliyor...

Laik Cumhuriyetle görülecek hesabı olanlar, Atatürk Devrimleri ve Cumhuriyet Kazanımlarına alabildiğine saldırıyor.

Politik bilincin, üretim araçlarıyla ve artı değerin paylaşılmasıyla sıkı sıkıya bağlı olduğunun unutulduğu, siyasi bilinci olmayan varoş insanının da oyunu küçük erzak paketlerine sattığı seçimleri yaşadık.

12 Haziran 2011'de yeni bir seçime gidiyoruz. Önceki seçimlere benzeyen bir seçime... Küçük bir farkla; bu seçime yeni bir dinamizm ve bir türlü TBMM'ne yansımamış, milyonlarla ifade edilen seçmenin oylarının da değer bulması olasılığı damgasını vuracak.

Cumhuriyet Güç Birliği'nden söz ediyorum. Bu konuda önümüzdeki günlerde yazmaya devam edeceğim. Böyle bir hareketin ne getireceğini, seçime giren hangi partilerin oy oranını, olası milletvekili sayılarını azaltmayacağını, hangi partinin oy oranı azalmasa bile milletvekili sayısının nasıl azalacağını ayrıntıları ile yazacağım.

Cumhuriyet Güç Birliği Bağımsız Adayları'ndan söz edeceğim. Bilgilerine ulaşabildiklerimi burada yazacağım.

Cumhuriyet Güç birliği ile birlikte harket eden iki insanı, iki gerçek yurtseveri de yazacağım. İkisini de çok yakından tanıma şansım oldu. İlki; iki yıl birlikte görev yapmaktan onur duyduğum, Türk Hava Kurumu 22. Genel Başkanı Ankara 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Emekli Hava Pilot Korgeneral Erdoğan Karakuş. İkincisi; Üniversite yıllarında ev arkadaşım, Balıkesir Bağımsız Milletvekili Adayı Sosyal Hizmet Uzmanı Kartal Cemil Demir.

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..