Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '11

 
Kategori
Futbol
 

Gücü olan kazanıyor

Gücü olan kazanıyor
 

Trabzonspor


İnanmıştık, bu yıl şampiyon olacağız demiştik fakat hiç hesapta olmayan futbol baronları Trabzonspor’un şampiyonluğunu istemeyerek hasretimiz 1 yıl daha eklenerek 28 yıl oldu. 

İkinci yarıya 9 puan önde olmamız bazı birimlerin işe yaramadığı için aleyhe kampanyalar başlatılarak Trabzonspor’u bölmeye çalıştılar. Lig TV ekranların gücü olarak, TFF de ki lobi adamları ve Fenerbahçe yönetimindekiler var gücü ile Trabzonspor aleyhine kapmayalar yaparak ligden koparmaya çalıştılar. 5 ay boyunca Fenerbahçe teknik patronu Aykut Kocaman ile uğraştı, Trabzonspor yöneticileri. TFF ve Fenerbahçe yöneticileri sessizce kendi aralarında lobiyi güçlü tutarken şampiyonluğa diğer aday her yöndenTrabzonspor yalnız kalmıştı. 

Sezon bitti ikili averajla Fenerbahçe şampiyon oldu. Gerek Trabzon da gerekse Türkiye’nin bazı yerlerinde taraftar ayağa kalkarak şampiyonluğun kaybedilmesini başbakana yüklediler. Son maç akşamında konuştuğum kişiler ile iş siyasete sürüklenerek Trabzon’dan bir tane milletvekili çıkartılmaması gerekir, Başbakan Trabzon’a gelmemeli sözlerini duyunca neye uğradığımı şaşırmıştım. Kızgınlıktan ne denildiği bilinmiyordu. Maç sonrasında Trabzon uzun sokakta seçim bürolarının taşlanması parti liderinin ön plana çıkarılması bazı partilerin işe yarayacağı ve iyi malzeme olacağı şeklinde göründü. 

Trabzonspor şampiyon olamamasının kabahatini başbakana bulan ey güzel insanlar; 

İki takımın yöneticileri başbakanla görüştü peki en çok medyada yer alan hangi resimler ve konuşulan cümleler yer aldı. Basını arkasına alan İstanbul gazeteleri başkan Aziz yıldım başbakanla resimleri boy boy gösterilirken Trabzonspor’un başkanı Sadri Şener’in gazetelerin neresinde idi dikkatinizi çekti mi? 

Trabzonspor’un hangi gazetesi var veya gazeteleri var. Ulusal olarak yer almamakla beraber 3-4 tane yerel gazete. Ne kadar ses çıkartabiliyor. Yazabiliyor mu İstanbul basını gibi. Beşiktaş başkanı Yıldırım Demirören Milliyet gazetesini alarak şimdiden basın gücünü arkasına alarak seneye iddialı konumda olacak. Futbolda Sesini bir türlü Türkiye’nin her tarafına duyurabilecek. 

Trabzonspor şampiyon olamamasının kabahatini başbakana bulan ey güzel insanlar; 

Başbakan Rizeli. Bir hafta önce Ordu spor ile Çay-kur Rize süper lige çıkmak için play-of mücadelesi yaptılar. Turu atlayan Ordu spor oldu. Madem başbakan futbola elini koydu kendi memleketi Rize sporu süper lige çıkartsa idi. Maalesef ki sporu bahane olarak sunarak siyasi rant peşinde koşmak için futbolu öne sürdüler. Yerel sitelerde yapılan yorumların genelinde Akp karşıtlığı vardı ve bu zamana kadar oy vermiş bu seçimde oy vermeyecekmiş sebep ise Trabzonspor şampiyon olamaması. Siyasi kimliğini sevmeyebilirsini ama şampiyonluğu bahane sunarak böyle bir karar alınması yanlış olduğunu düşünüyorum. 

Ne kadar koyu taraftar olsak bile saha dışında neler döndüğü izlemekteyiz ve okumaktayız. Hıncal Uluç’un yaptığı açıklamayı herkes okumuş olması gerek. Trabzonspor’un hakemler dolayısıyla şampiyon olamayacağını iddia etti. Ve doğruda oldu. Hem Trabzonspor şampiyon olamadı hem de Fenerbahçe’nin kısmi maçlarının kazanılmasında hakemin etkisi oldu. Hatırlamak isteyenler için son haftalardaki Gençlerbilirliği, Gaziantep, Buca maçları. 

Trabzon şampiyon olamadı hazmedememekte haklı olabiliriz. Ama bahanemizi önce öz eleştiri yaparak ardında etraftaki sorumlulara yüklenilmelidir. 

82 puan ile şampiyonluğu ikili averaj ile kaybeden Trabzonspor’un vazgeçilmez oyuncuları Egemen, Selçuk, Jaja şimdi nerde. Yerli 2 futbolcumuz İstanbul takımlarına transfer olurken Jaja Trabzon’a gelmeyecekmiş. Şampiyonlar liginde oynayacak bir takımı yüz üstü bırakıp gitmek kimin suçu. Zamanında sözleşmesini uzatmadığı için yönetime mi, yoksa giden futbolcuların vefasızlığına mı? Bununda sorgulanması gerekir. 

Trabzonspor’un şampiyonluğunu daha çok daha bekleyeceğiz. Kendi çıkarları doğrultusunda yönetimde olanlar ile şampiyonluğu çok daha bekleriz. Oyuncu 1 yıl oynar kendini kanıtlar ve gider o parasını alırken taraftar da kendini yıpratır şampiyonluk diye. Biz bu tartışmaları yaparken işin içindekiler istediklerini alıp yoluna devam ediyorlar. 

Şampiyonluk için bir umudum var. Eğer Basın İlan Kurumunda Genel Müdürü Mehmet Atalay TFF nin başına geçerse bir ihtimal yoksa şampiyonluk hayal. 

 
Toplam blog
: 45
: 551
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

1988 yılında Çaykara doğumluyum. Bulancak ta ikamet etmekteyim. Yazı yazmayı hobi olarak yapmakta..