Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '15

 
Kategori
Dünya
 

Guinness rekoru: Terörizm

Guinness rekoru: Terörizm
 

google


Ahan da bir rekor sizlere:

“Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Maiduguri kentinde 10 yaşlarında bir kız çocuğunun üzerindeki bomba düzeneğini patlattığı bildirildi.

Kızıl Haç yetkililerine dayandırılan haberde, kalabalık bir pazar yerinde patlayan bomba nedeniyle en az 10 kişinin öldürüldüğünü söyledi.”

http://karsigazete.com/dunya/10-yasindaki-canli-bomba-kendini-patlatti-h23469.html

En küçük canlı bomba rekoru, en küçük canlı bombanın en çok insan öldürme rekoru.

Dünya nereye gidiyor mu?

Dünya oralara çoktan vardı bile.

Bunun da düeti karşı yakadan gelmiş:

“Murdoch, ‘Müslümanların çoğunluğu barışsever olabilir ama içlerinde büyüyen cihatçı kanserin farkına varıp ortadan kaldırılana dek onlar da sorumlu sayılmalıdır’ ifadeleri içeren tartışma yaratacak bir tweet attı.”

http://karsigazete.com/dunya/murdochtan-charlie-hebdo-tweeti-butun-muslumanlar-sorumlu-sayilmalidir-h23507.html

Japon kale maç ve/ya poliello:

İslam kanadında Sünniler ve Şiiler, Hristiyan kanadında Katolikler ve Ortodokslar.

Eğer birileri sorumlu tutulacaksa, herhangi bir mezhebe / dine mensup biri ölümcül bir eylem yaparsa, o mezhepten herkes sorumlu olsa gerekir.

Ancak Murdoch, Hristiyan / Katolik / neo-con gücüne güvenip zalim rolüne soyunuyor ama tarihte hem Müslümanlar, hem de Hristiyanlar; hem mazlum, hem de zalim rolünü çokça yaşadılar ama kimse maçı nihai olarak kazanamadı şimdiye dek. Bundan sonra da öyle olacağa benzer.

7,1 milyar nüfuslu Dünya’da, 1,9 milyar Hristiyan, 1,3 milyan Müslüman var. Gerisi, yani yarıdan çoğu, her ikisi de değil. Bu bir.

Hindistan’da Hindu-Müslüman savaşı da mevcut. Bu iki.

Özellikle Latin Amerika’da olmak üzere, eski AB sömürgesi ülkelerde Hristiyanlık’tan animizmlere geri dönüş var ama bu durum resmen izlenmiyor ve kayıtlanmıyor. Bu üç.

Dolayısıyla olaylar, özellikle son Arap Baharı üzerinden yoğunlaşan, 1980 ABD Askeri Stratejisi ve BOP planları çerçevesinde ilerliyor. Örneğin Fransa’daki son olaylardan hepi topu 2 gün önce, Fransa Libya’ya asker gönderme eğilimini açıkladı, çünkü orası Çad üzerinden eski Fransız hükümranlık bölgesi sayılıyor.

Bundan sonraki olayların büyük AB ülkelerinde sürmesini bekliyoruz. Bir dizi olayın ertesinde birçok tutuklama ve sorgulama yapılacağı için, olayların arasına aylar girebilir ama artık bu terör dalgası kalıcıdır, bu biline.

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..