Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '08

 
Kategori
Turizm
 

Güllük cenneti

Güllük cenneti
 

Güllük


Bodrum havaalanına 10 km yakınlıktaki bu cennet balıkçı kasabası balık çiftliklerindeki çipura ölümleriyle gündeme geldi. Balıkların neden öldükleri bir süre sonra ortaya çıkacaktır.

Rezervasyonlarını iptal eden İngiliz Şirketten, pound cinsinden hayali rakamlar havada uçuşuyor. Gerçekse başka; çok ucuza kapatılan oteller (8-16 pound) İngiltere’de kârlı bir şekilde pazarlanıyor. Pek para harcamayan İngiliz turistin tatili bedavaya geliyor. Bedava derken, evinde otursa daha pahalıya gelir. Sezon sonunda çevre sorunlarını temizlemek bize kalıyor. herşey dahil dört-beş yıldızlı otel yerine ayrıca Güllük’ten çok düşük fiyatla konut almayı yeğliyorlar.

Güllük, geçtiğimiz yıl emlak açısından Bodrum’un parlayan yıldızı oldu, olmaya devam ediyor. Havaalanına yakınlığı, golf sahaları yapılıyor olması, beş yıldızlı otellerin, büyük inşaat projelerinin yapılıyor olması, marina yapılacağının duyulması bu parlamanın göstergeleri. Geçtiğimiz yıla kadar, Güllük limanından seramik hammaddesi, maden yükleyen büyük tonajlı gemiler ve bunlara malzeme taşıyan kamyonlar nedeniyle turizmin güçlükle yürütüldüğü bir beldeydi. İçme suyu getirildi, ardından liman daha kuzeye taşındı.

Günümüzde Güllük, uçakla ulaşılabilen, bol deniz ürünleriyle insanımızın bütçesine uygun dinlence olanağı sunan şirin bir balıkçı kasabası. Haftada bir kurulan pazarında Ege’nin binbir çeşit otu, peyniri, meyvesi, sebzesi oldukça ucuz. Yakınındaki İassos (Kıyıkışlacık), Heraklia, Mylassa (Milas) ve Bodrum Yarımadası’nda görülebilecek müze ve ören yerleriyle yabancıların yerleşmeyi tercih ettikleri geleceği parlak bir yurt köşemiz.

 
Toplam blog
: 20
: 2287
Kayıt tarihi
: 31.01.07
 
 

Merhaba, Yıllardır okumaya ve yazmaya çalışıyorum.  'Blog' teknik olarak yazı ve fotoğraflarımı i..