Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '10

 
Kategori
Deneme
 

Gültekin Alpay

Gültekin Alpay
 

"Gültekin Alpay adını duymayan yoktur.35 yaş jenerasyonunun canlı canlı yarış anlatımını dinlediği ve belkide at yarışını o jenerasyona sevdiren kişidir.Bir dönem çıkarmış olduğu Gültekin Alpay isimli yarış bülteni ile de yayıncılık yapmış olan spikerlerin üstadı 27 Şubat 2010 Cumartesi günü İstanbul Veliefendi Hipodromunda adına koşulacak yarış ile bir kez daha anılacak.Bizlerde program komitesine göstermiş oldupu bu duyarlılıktan dolayı tebriklerimizi iletiyor, camiamıza emeği geçmiş ve ebediyete intikal etmiş önemli ama unutulmuş isimlerinde bu vesile ile sık sık yarışsevere tanıtılmasını öneriyoruz"

Geç de olsa gerçekleşecek yukarıdaki haberi Bankotürk'ün internet sitesinde okuduğumda mutlu oldum.

Bankotürk'ün haberine aşağıda yayınlanan yorumumu yazdım...

"Af buyurun;burada "mütevazılığı"bir kenera bırakmam gerekecek.Gültekin Alpay adına bir koşu düzenlenmesi gerektiğini "Star" ve "Gazeteport"taki okuyucu yorumlarında dile getirmiştim...Benzer bir adına koşu düzenlemesi gerekliliği olayını da Süleyman Akdı'nın jübilesinden sonra "sporx"teki yorumumda dile getirdim...(Bazı değerlerin farkına onlar hayatta iken de varalım.)Gültekin Alpay'ı dinleme(izleme)şansına sahip olmuş biri olarak çok mutlu oldum...Gültekin Alpay'a tekrar Allah'tan rahmet dilerim...Nur içinde yatsın"

Gültekin Alpay bize at yarışlarını sevdirendi...

"At yarışlarının unutulmaz ismi Gültekin Alpay, 1934 yılında Yozgat'ta doğdu. Yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlayan Alpay, TRT Ankara Radyosu'nun spikerlik sınavlarını kazandı. At yarışlarına meraklı olan Gültekin Alpay, 1976'da Türkiye Jokey Kulübü'nde (TJK) göreve başladı. Alpay, 1984 yılında spiker kadrosuna atandı ve başspiker olarak yarış anlatmaya başladı. Kendine özgü ses tonu ve özel mimik jestleriyle kısa sürede at yarışlarının vazgeçilmez bir ismi haline geldi. Gültekin Alpay isimli bir yarış bülteni de çıkaran Alpay, 31 Aralık 1999'da TJK'den emekli oldu. TJK'den tamamen ayrıldıktan sonra kendi adına açtığı ganyan bayiliği işletmeye başlayan Alpay, rahatsızlığı nedeniyle bir süredir Bakırköy Devlet Hastanesi'nde tedavi görmekteydi.At yarışlarının efsane ismi Gültekin Alpay tedavi gördüğü Bakırköy Devlet Hastanesi'nde 2001 yılında hayatını kaybetti."

Ganyancı internet sitesinde de Fehmi Lokman Gülltekin Alpay'ın hayat hikayesini kısaca yukarı daki şekli ile yazmış...

Gültekin Alpay'ı Gültekin Alpay yapan TRT'de yanılmıyorsam Can Okanar'ın sunduğu haber programda yayınlan Satvehan Sürbatur yarışıdır...

Ve onun bir gazeteye vermiş olduğu röportajda:

-"Yarışın son 600 metresinde hangi atın birinci olacağını yüzde yetmiş tahmin edebiliyorum"sözü çok ilginçti...

Nereden nereye?

 
Toplam blog
: 180
: 901
Kayıt tarihi
: 25.07.09
 
 

Önceleri Milliyet Gazetesi'nin "Okur Mektupları" vardı...Şimdi ise "İnternet", "Milliyet Blog" ve..