Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '21

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Gülümseyen Paketler

Cips!

Söylerken yazarken bile içimi çıtırdatan bir şey kendisi. Bundan yaklaşık 4-5 yıl önce “ Cips Üretimi Gerçekleri” yazısında üretiminden bahsetmiştim, eski okurlar bilir. Özenli ve kurallarına uygun yapılan üretimlerden hiçbir zarar gelmez, kurallarına uygun üretilmeyen en yararlı gıda ise insana zarar verebilir. Bu ayrıntıyı unutmamamız gerekiyor hiçbir zaman… Dur dur cips diyordum, yine celallendim. Cips neden bu hafta köşeme konuk olmuş olabilir sizce? Haydi başlayalım!

Sevdiğim birçok cips çeşidi varken… artık hepsini sollayıp favori listemde 1.sıraya yerleşeni belli oldu. Sebebi ise içeriği, tadı, çıtırtısı değil, amacı. Evet doğru duydunuz, cipsin de amacı olanı, güzel kalpli olanı varmış. Hepimizin yakından tanıdığı bir cips üreticisi, “ Gülümseyen Paket Kampanyası” adında bir kampanya başlatmış. Satın aldığınız cipslerin ambalajında gülümseyen suratlar (ağızlar) var, bu gülümseyen paket tasarımlarını satın aldıktan sonra ambalaj üzerinde yer alan karekod ile dijital gülümseyen filtreye ulaşıp fotoğrafınızı çekebiliyorsunuz. Bu filtre ile çektiğiniz fotoğrafları paylaşıp farkındalık sağlayarak bu kampanyanın duyulmasına yardımcı oluyorsunuz. Bu kadar basit… Hep söylerim, basit ama etkili olan fikirler öyle etkileyici ki. “ Gülümseyen Paket Kampanyası” da bunun canlı kanıtı adeta.  Gülümseyen paket tasarımları raflarda gördüğünüz klasik, yoğurt mevsim yeşillikli ve baharatlı cips çeşitlerinde mevcut. Ambalajdaki “ GENÇLERİN EĞİTİMİNE DESTEK OL!” yazısı da size kolayca ipucu verebilir.

Ne güzel şeylerden bahsediyoruz böyle? Gülümsemek diyoruz, bu başlı başına hayatta en hoşuma giden şeylerden biri. Eğitim diyoruz, hayatın başlı başına anlamı. Eğitime destek diyoruz, iç ferahlatan bir cümle. Cips diyoruz, en değerlilerimden. (Beni tanıyanlar yazıyı okurken gülümsedi, büyük bir kahkaha). İnsanın arkadaşları misafirliğe gelirken cips alır mı? O derece bir severim. İşte şimdi de de en sevdiğim cips türü: “Gülümseyen paket

Cips üreticisine bu güzel kampanya için tüketiciler ve tüm okurlarım adına teşekkür ediyorum.

Gıda sektörüne örnek olması dileğiyle.

Not: “Biz cips yerken zaten gülümsüyorduk, şimdi daha güzel oldu. “

Gıda Yüksek Mühendisi

Nermin Özge Çağlar

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..