Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Gülüş Tasarımı Tedavileri

Gülüş tasarımı nedir?
 
 
Gülüş tasarımı, diş protezlerinin tasarım ve üretiminde bilgisayar teknolojisini kullanır. Bir günde İmplant teşhisi ve ameliyatı için de kullanılabilen, minimal invaziv hale getiren bilgisayar kontrollü bir tedavidir. Estetik Diş hekimi, yazılımı kullanarak, daha kaliteli malzemelerle tasarım diş telleri planlayabilir ve oluşturabilir, bu da daha düşük üretim maliyetleri ve daha kısa üretim süreleri sağlar. Cerrahi açısından teknoloji, operasyonun simülasyonu ve müdahalenin sonuçlarının gerçekleştirilmeden önce tahmin edilmesi yoluyla daha iyi planlamaya izin verir. Gülüş tasarımının avantajlarından biri de daha kaliteli, daha hassas protezlerin üretilmesine olanak sağlamasıdır.
 
 
Neden gülüş tasarımını Teknolojisi Kullanılır?
 
 
Gülüş tasarım yazılımı, son derece hassas diş protezlerini tasarlamak ve üretmek için kullanılır, böylece insan hatası olasılığını azaltır. Bu prosedür ayrıca uyumsuzlukları ve hataları önleyerek implantın başarısını sağlar. Sistem, kuronlar, köprüler, inleyler, onleyler, kaplamalar, mock-up kopyaları, mock-up köprüler, implantlar ve diğer ortodontik cihazları oluşturmak için kullanılabilir.
 
 
Gülüş tasarımı neleri içerir?
 
 
Gülüş tasarımı tekniği üç aşamada gerçekleştirilir:
 
 
İlk aşama, restore edilecek parçaların bir lazer kullanılarak dijitalleştirilmesinden oluşur.
 
İkinci aşamada ise üç boyutlu yazılım kullanılarak protez yapısının bilgisayar grafik tasarımı oluşturulur.
 
Son aşamada ise taramadan elde edilen bilgilere göre kısa sürede protez üretilir.
 
Gülüş tasarımına hazırlık:
 
 
Dişlerin tamamen temiz olması gerekir, bu nedenle taranmadan önce profesyonel olarak temizletmeniz gerekir. Ayrıca uygun diş fırçalama ve diş ipi kullanma tekniklerini kullanarak iyi bir diş hijyeni sağlamalısınız.
 
 
Tedavi sonrası bakım:
 
 
Tedavinin sonuçlarını korumak için, her yemekten sonra fırçalayarak ve diş ipi kullanarak iyi diş hijyeni uygulamalarına uymak önemlidir. Ayrıca diş hekimi ile düzenli kontroller yaptırmalı ve tedavinin kalıcılığını sağlamak için diş temizliği yaptırmalısınız.
 
Toplam blog
: 15
: 47
Kayıt tarihi
: 16.10.20
 
 

Abdulkadir Narin ilk ve ortaöğrenimini Avusturya'da tamamladıktan sonra İstanbul Bahçelievler Ana..