Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '11

 
Kategori
Haber
 

Günalan Köylüleri, Burdur Valisinin el koyduğu asırlık tarihi saatin peşine düştü

Günalan Köylüleri, Burdur Valisinin el koyduğu asırlık tarihi saatin peşine düştü
 

Burdur Valisi Tapsız Caminin Tarihi Saatiyle.


Burdur Merkez Günalan (Lengüme) Köylüleri,  

Burdur Valisinin Elkoyduğu Asırlık Tarihi Saati Geri İstiyor 

Burdur Merkez Günalan (Lengüme) köylüleri, Burdur Valisi Süleyman Tapsız’ın Önce Tamir Ettirmek amacıyla elkoyarak Valiliğe getirdiği, daha sonra köylüler onu koruyamaz diyerek iade etmekten imtina ettiği köy camisindeki asırlık tarihi saatin peşine düştüler.  

Burdur merkez Günalan (Lengüme) köylüleri, köylerinin camisinde atalarından kaldığını ve ayrıca 2 yüzyıllık geçmişi bulunan tarihi bir saat olduğunu ileri sürdükleri, köy camisinde Vali Tapsız tarafından görüp el konarak Valiliğe getirttiği sarkaçlı eski saatin peşine düştü. 

Günalan köylüleri, saatin yerinden tamir ettirilerek geri iade edileceği vaadiyle alındığını, ancak bir daha ses seda çıkmadığını, köy muhtarı ve ihtiyar heyetinin Valilik nezdinde başvuru yaptıklarını ama bir sonuç alamadıklarını belirterek bugün (16 Ağustos 2011 günü) merkez PTT önünde basın açıklaması yaparak Başbakan Tayyip Erdoğan’a, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ve Meclis Başkanına iadeli taahhütlü şikâyet mektubu gönderdiler. 

PTT önünde basın açıklaması yapan Günalan köylülerinden Ahmet Kandemir, Şeref Oğuz ve Şakir Kaya, “Burdur Valimiz köyümüze gelmiş, camimizde bulunan 200 senelik saati görmüş, tamir ettirmek ve sergiye koymak bahanesiyle almış. Sonradan Valilikten saati geri isteyen köy muhtarı ve azalara, ‘kırarım gene geri vermem’ demiş. Biz de bunu Başbakana, İçişleri Bakanına, Cumhurbaşkanına şikâyet etmek için buraya geldik.” Diyerek şikâyet dilekçelerini iadeli taahhütlü postaladılar. 

Günalan köyünden 38 kişinin imzasını taşıyan dilekçede, “köyümüz camisinde 200 yıldır anıt hatıra olarak çalışır vaziyette hizmet vermekte olan Burdur Valisi Süleyman Tapsız tarafından bakımı yapılarak iade edileceği vaadiyle alınıp götürülmüştür. Saatimizin Valilik makam odasında aksesuar olarak bulundurulduğunu basından görüp öğrendik. Köyümüz muhtarlığının yaptığı girişimlerden de bir sonuç alamadık. Saatimizin Valilikten alınarak köyümüz camisine konmasının sağlanmasını arz ederiz” denmektedir. 

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..